Up 2 Date

Voetballegende Diego Maradona (60) overleden na hartstilstand

foto: AFPfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Voetballegende Diego Maradona (60) overleden na hartstilstand

De legendarische oud-voetballer Diego Armando Maradona is woensdag overleden aan een hartstilstand. Dat meldt de doorgaans goed geïnformeerde Argentijnse krant Clarín. Maradona is 60 jaar geworden.

Hartstilstand

Het ging al een tijdje minder goed met de Argentijnse voetballegende. Hij werd begin deze maand opgenomen in het ziekenhuis om een zware hersenoperatie te ondergaan. Die verliep succesvol, waarna Maradona uit het ziekenhuis werd ontslagen en thuis mocht revalideren. Daar kreeg hij woensdag een hartstilstand die hem fataal werd.

foto: Muur vol steunbetuigingen na Maradona's operatie eerder deze maand. Bron: AFP

Grote successen

Maradona kende als voetballer grote successen in de jaren 80 bij Boca Juniors, FC Barcelona en Napoli. Die laatste club maakte hij twee maal eigenhandig landskampioen. Dat maakte hem een legende in de Zuid-Italiaanse stad, aangezien het nog steeds de enige twee landstitels ooit zijn voor Napoli. Ook wist hij met Napoli de UEFA Cup te veroveren.

Mythische status

Met Argentinië veroverde hij in 1986 de wereldtitel. Tijdens dat WK scoorde hij twee van de meest memorabele goals aller tijden, beide tegen Engeland. Zo scoorde hij een goal met zijn hand, die later als bijnaam de 'hand-van-God-goal' kreeg. In diezelfde wedstrijd scoorde hij vervolgens door vanaf de middenlijn een rush te maken waarbij hij zes Engelsen passeerde. Die goal kreeg 'doelpunt van de eeuw' als bijnaam. Het bezorgde Maradona een mythische status in zijn thuisland Argentinië.

AD10S Diego!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie