Sport

Ronaldo: "Binnen jaar is Saoedische competitie sterker dan Eredivisie"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ronaldo: "Binnen jaar is Saoedische competitie sterker dan Eredivisie"

Cristiano Ronaldo blijft de Saoedische competitie ophemelen. De superster van Al Nassr ziet de Saudi Pro League binnen een jaar al de Nederlandse en Turkse competitie voorbijgaan. Ook acht hij het niveau van de competitie nu al hoger dan de Amerikaanse MLS.

Saudi Pro League

"De Saoedische competitie is beter dan de MLS", zegt Ronaldo zonder twijfel tegen de Spaanse media na een oefenwedstrijd tegen Celta de Vigo (5-0 verlies). Dit kan mogelijk een sneer zijn naar Lionel Messi, die onlangs de overstap maakte naar het Amerikaanse Inter Miami.

"Binnen een jaar maken steeds meer spelers de overstap naar Saoedi-Arabië. Over een jaar zal de Saoedische competitie de Turkse en de Nederlandse competitie voorbijgaan", aldus de Portugees.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Recente transfers

Deze zomer maakten meerdere grote namen de overstap van Europa naar Saoedi-Arabië. Zo zullen onder meer Karim Benzema, N'Golo Kante en Roberto Firminio volgend seizoen al in de Saudi Pro League te zien zijn. "Ik opende de weg naar de Saudi Pro League, en nu komt iedereen hierheen", zegt Ronaldo daarover.

Al Nassr

Ronaldo kwam in zijn eerste (halve) seizoen bij Al Nassr tot veertien goals en twee assists. De club eindigde als tweede, achter de nieuwe club van Benzema en Kanté: Ittihad. Op 14 augustus gaat de Saoedische competitie weer van start.

Ster advertentie
Ster advertentie