Sport

Messi verkiest Inter Miami boven Barcelona en Saudi-Arabië

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Messi verkiest Inter Miami boven Barcelona en Saudi-Arabië

Lionel Messi vervolgt zijn carrière in de Verenigde Staten. Volgens verschillende internationale bronnen, zoals de BBC en het Franse L'Equipe, maakt de 35-jarige Argentijnse topvoetballer de overstap naar Inter Miami. Daarmee legt Messi de aanbieding van het Saudi-Arabische Al-Hilal, waar hij naar verluidt ruim 400 miljoen euro per jaar kon verdienen, naast zich neer.

Geen terugkeer naar Barça

Messi en zijn huidige club Paris-Saint Germain kondigden afgelopen weekend al aan dat de twee na dit seizoen uit elkaar zouden gaan. Naast een aanbieding van Al-Hilal was ook zijn voormalige club FC Barcelona geïnteresseerd om hem terug te halen. De Argentijn kiest echter voor Inter Miami, de club die actief is in de Major League Soccer (MLS).

Onder meer de doorgaans goed geïnformeerde transferjournalist Fabrizio Romano maakt melding van de overgang. Volgens hem zal Messi later vandaag zelf met het nieuws naar buiten komen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bestbetaalde speler

Er zijn tot op heden geen verdere details over het contract van Messi, die afgelopen winter wereldkampioen werd met Argentinië en in totaal zeven keer tot wereldvoetballer van het jaar werd uitgeroepen, naar buiten gekomen. Desondanks verwachten buitenlandse media dat hij de bestbetaalde speler van de MLS gaat worden. Op dit moment behoort die titel nog toe aan Lorenzo Insigne, die zo'n 40 miljoen paar jaar verdient. De verwachting is dat de Argentijn daar behoorlijk overheen gaat.

Onder meer bedrijven als Adidas en Apple zouden betrokken zijn bij de deal en de komst van Messi naar de VS mogelijk maken.

Inter Miami

Inter Miami werd de laatste jaren bekend bij het grote publiek vanwege de rol van David Beckham bij de club. De oud-speler van Manchester United, Real Madrid en het Engelse elftal is een van de eigenaren van de Amerikaanse club. Daarnaast staat ook Nick Marsman onder contract bij Inter Miami. De keeper maakte de overstap naar de Verenigde Staten na zijn periode bij Feyenoord.

Een blik op de ranglijst verraadt dat Inter Miami Messi's impulsen goed kan gebruiken. De club staat momenteel namelijk laatste in de Eastern Conference.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie