Sport

Al Hilal biedt Messi salaris van 400 miljoen per seizoen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Al Hilal biedt Messi salaris van 400 miljoen per seizoen

Gisteren werd bekend dat Lionel Messi en Paris Saint-Germain na dit seizoen hoogstwaarschijnlijk uit elkaar gaan en een club uit Saoedi-Arabië lijkt direct te willen toeslaan. Al Hilal heeft de Argentijnse superster namelijk een salaris van 400 miljoen euro per jaar aangeboden.

Uitzonderlijk bod

Met het extreem hoge bod wil Al Hilal Messi verleiden om na dit seizoen in de Saudi Pro League uit te komen. Ter vergelijking: Cristiano Ronaldo krijgt op dit moment tweehonderd miljoen euro per jaar bij Al-Nassr. Transferexpert Fabrizio Romano bevestigt dat het bod officieel bij Messi is neergelegd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onwaarschijnlijk

Ondanks het gigantische bod lijkt een overstap naar Al Hilal onwaarschijnlijk. Messi zou namelijk als topprioriteit hebben om in een topcompetitie in Europa actief te blijven. Een terugkeer naar FC Barcelona is daarom waarschijnlijker. Barcelona liet via vicevoorzitter Rafa Yuste al weten serieus bezig te zijn om een terugkeer realiteit te maken.

Situatie PSG

Het contract van Messi bij PSG loopt nog tot de zomer. De afgelopen weken zou er onderhandeld zijn over een mogelijke verlenging, maar bronnen melden aan het Franse persbureau AFP dat "de dynamiek in de onderhandelingen tussen de club en de speler compleet veranderd zijn". Het team rond de 35-jarige voetballer wilde een verbeterd contract zien, terwijl PSG juist geld wil besparen. Daarnaast is de club ontevreden over de prestaties van Messi.

Ook werd Messi in de afgelopen wedstrijden van PSG een aantal keer uitgefloten door de eigen fans. Velen van hen hebben het idee dat hij extra hard presteert wanneer hij voor Argentinië speelt, maar nauwelijks zijn best doet wanneer hij voor PSG voetbalt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie