Sport

Lionel Messi gaat PSG mogelijk na dit seizoen verlaten

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Lionel Messi gaat PSG mogelijk na dit seizoen verlaten

Het ziet ernaar uit dat Lionel Messi's tijd bij Paris Saint-Germain ten einde komt. Volgens Franse media zien zowel de Parijse club als de 35-jarige sterspeler een contractverlenging niet zitten.

Ontevreden

Het contract van Messi bij PSG loopt nog tot de zomer. De afgelopen weken zou er onderhandeld zijn over een mogelijke verlenging, maar bronnen melden aan de Franse persbureau AFP dat "de dynamiek in de onderhandelingen tussen de club en de speler compleet veranderd zijn". Het management van de 35-jarige voetballer wilde een verbeterd contract zien, terwijl PSG juist geld wil besparen. Daarnaast is de club ontevreden over de prestaties van Messi.

Uitgefloten

Niet alleen de club, maar ook PSG-supporters uiten steeds vaker hun ongenoegen over de prestaties van de Argentijn. De afgelopen twee thuiswedstrijden tegen Stade Rennais en Olympique Lyonnais verloor PSG met respectievelijk 0-2 en 0-1. Tijdens die wedstrijden werd Messi meermaals uitgefloten door PSG-fans. Velen van hen hebben het idee dat hij extra hard presteert wanneer hij voor Argentinië speelt, maar nauwelijks zijn best doet wanneer hij voor PSG voetbalt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Terugkeer naar Barça

Wat Messi's volgende stap zal zijn, mocht hij besluiten PSG te gaan verlaten, is nog onduidelijk, maar een terugkeer naar FC Barcelona behoort mogelijk tot één van de opties. Barça-vicevoorzitter Rafa Yuste liet onlangs aan Spaanse media weten contact te hebben gehad met het management van Messi. "Leo weet hoe erg we hem waarderen en het zou geweldig zijn als hij terug zou komen. We hebben al contact met zijn management gehad. Messi houdt van deze club en van deze stad. We hopen dat we er samen uit kunnen komen, zodat hij nog een hoofdstuk aan zijn verhaal bij ons kan toevoegen", aldus Yuste.

Vertrek bij Barça

Toen FC Barcelona in 2021 aankondigde dat Messi zou vertrekken, kwam het nieuws aan als een schok. Ook Messi zelf zag zijn vertrek niet aankomen. "Ik was ervan overtuigd dat ik bij Barça zou blijven", zei een emotionele Messi.

Messi moest de club verlaten omdat het de Catalaanse club niet was gelukt om het aflopende contract van de Argentijn te verlengen vanwege de strenge regelgeving die de Spaanse competitie nog altijd hanteert. Vanwege het salaris van Messi was het onmogelijk voor de club om hem in te schrijven, waarna hij vertrok naar PSG.

Ster advertentie
Ster advertentie