Sport

Barcelona onderneemt serieuze pogingen om Messi terug te halen

  1. Newschevron right
  2. Barcelona onderneemt serieuze pogingen om Messi terug te halen

FC Barcelona wil er serieus werk van maken om Lionel Messi terug naar Spanje te halen. Volgens vicevoorzitter Rafa Yuste is er al contact geweest met het management van de Argentijnse superster.

'Zou geweldig zijn'

Yuste deelde het nieuws tegenover verschillende Spaanse media. "Leo weet hoe erg we hem waarderen en het zou geweldig zijn als hij terug zou komen", aldus de vicevoorzitter. "We hebben al contact met zijn management gehad. Messi houdt van deze club en van deze stad. We hopen dat we er samen uit kunnen komen, zodat hij nog een hoofdstuk aan zijn verhaal bij ons kan toevoegen."

"Alle sprookjes zouden een positief einde moeten krijgen", vervolgde Yuste. "Als je verliefd bent op een persoon, wil je verliefd blijven. Hopelijk kunnen we hem verleiden om terug te komen." Messi heeft een aflopend contract bij zijn huidige club PSG, dat hem al meerdere aanbiedingen heeft gedaan, tot nog toe zonder succes.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vertrek

Toen Barcelona in 2021 aankondigde dat Messi zou vertrekken, kwam het nieuws aan als een schok. Ook Messi zelf zag zijn vertrek niet aankomen. "Ik was ervan overtuigd dat ik bij Barça zou blijven", zei een emotionele Messi.

Messi moest de club verlaten omdat het Barcelona niet was gelukt om het aflopende contract van de Argentijn te verlengen vanwege de strenge regelgeving die de Spaanse competitie nog altijd hanteert. Vanwege het salaris van Messi was het onmogelijk voor de club om hem in te schrijven, waarna hij vertrok naar PSG.

Ster advertentie
Ster advertentie