Up 2 Date

Supermarkt van schoonfamilie Lionel Messi beschoten in Argentinië

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Supermarkt van schoonfamilie Lionel Messi beschoten in Argentinië

De supermarkt waar de schoonfamilie van Lionel Messi eigenaar van is, is onder schot genomen in het Argentijnse Rosario, de geboortestad van Messi. Daarbij werd op een stuk karton een boodschap achtergelaten voor de voetballer: "Messi, we wachten op je".

Tien schoten

Volgens de politie schoten de mannen ten minste tien keer vanaf een motor op de supermarkt. Niemand raakte gewond bij de aanval. Het is onduidelijk waarom de schutters het op Messi of zijn schoonfamilie hebben gemunt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Burgemeester

In het bericht dat de schutters achterlieten werd de burgemeester van Rosario, Pablo Javkin, ook genoemd. "Javkin is ook een drugsdealer, dus hij zal je niet beschermen", luidde de tweede zin op het stuk karton, gericht aan de voetballer.

In een reactie op de aanval haalde burgemeester Javkin uit naar de autoriteiten. Hij verwijt politici nalatigheid in de aanpak van drugscriminaliteit in zijn stad. "We praten al jaren over dit soort incidenten, die allemaal één ding gemeen hebben: geen vervolging, geen actie, geen confrontatie", aldus de burgemeester.

Ster advertentie
Ster advertentie