Sport

Amateurclub Spakenburg vernedert FC Utrecht en bereikt halve finale beker

1. Newschevron right
  2. Amateurclub Spakenburg vernedert FC Utrecht en bereikt halve finale beker

De amateurs van Spakenburg hebben voor sensatie gezorgd in de KNVB beker. Op bezoek bij FC Utrecht wist Spakenburg met een 1-4 overwinning de halve finale te bereiken.

Tweede Divisie

Spakenburg staat zevende in de Tweede Divisie, wat na de Eredivisie en Eerste Divisie het derde niveau van Nederland is. De amateurclub versloeg eerder in het bekertoernooi al Eredivisionist FC Groningen en op bezoek bij FC Utrecht wist het opnieuw te stunten.

Verdiende overwinning

Verrassend aan de stunt van Spakenburg was het feit dat de uitslag meer dan terecht was op basis van de gecreëerde kansen. De amateurclub was beter dan Utrecht en kwam al na ruim 10 minuten spelen op voorsprong via een prachtige volley van Wimilio Vink. Zowel Spakenburg als Utrecht bleven kansen creëeren, maar na bijna een uur spelen waren het de amateurs die de voorsprong verdubbelden via Luuk Admiraal. FC Utrecht deed iets terug via Anastasios Douvikas, maar twee minuten later bracht Spakenburg via Masies Artien de marge weer terug naar twee goals: 1-3. Aanvoerder Floris van der Linden bepaalde de eindstand op 1-4.

Halve finale

Spakenburg is de derde amateurclub ooit die in de halve finales van de KNVB-beker staat. Zaterdag horen de amateurs wie de tegenstander wordt in de halve finale. De andere kwartfinales zijn sc Heerenveen-Feyenoord, PSV-ADO Den Haag en De Graafschap-Ajax.