Sport

Messi neemt in tranen afscheid van FC Barcelona: "Ik dacht ik zou blijven"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Messi neemt in tranen afscheid van FC Barcelona: "Ik dacht ik zou blijven"

Het is een verdrietige dag voor Lionel Messi. De 34-jarige voetballer hield zondag een persconferentie waarin hij Shutterstock voor het eerst sprak over zijn vertrek bij FC Barcelona. Hevig geëmotioneerd nam hij afscheid van zijn geliefde Spaanse club.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nederig en respectvol

"De afgelopen dagen heb ik veel nagedacht over wat ik eigenlijk kan zeggen. De waarheid is: ik kan gewoon niets bedenken. Ik heb alles gegeven voor deze club", vertelt de Argentijnse voetballer. "Van de eerste dag dat ik hier arriveerde, tot de laatste. Ik heb geprobeerd me nederig en respectvol te gedragen en ik hoop dat dat is wat er van mij overblijft als ik de club verlaat."

Schuldenlast

Het nieuws kwam in de voetbalwereld aan als een schok en ook Messi zag zijn vertrek niet aankomen. "Ik was ervan overtuigd dat ik bij Barça zou blijven", vertelt de sterspeler. Het is de club niet gelukt om het aflopende contract van de Argentijn te verlengen vanwege de strenge regelgeving die de Spaanse competitie hanteert. FC Barcelona gaat namelijk gebukt onder een enorme schuldenlast.

Afscheid

"Ik had me mijn afscheid anders voorgesteld, in een vol stadion en met publiek", aldus de Argentijn. Zoals het er nu naar uitziet, gaat Messi voetballen voor Paris Saint-Germain, maar op de persconferentie gaf hij aan dat er nog niets valt te bevestigen.

Ster advertentie
Ster advertentie