Sport

Messi scoort 800e goal in carrière tijdens heldenontvangst in Argentinië

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Messi scoort 800e goal in carrière tijdens heldenontvangst in Argentinië

Het nationale elftal van Argentinië werd vannacht in het Estadio Monumental als helden ontvangen na de wereldtitel in Qatar van afgelopen zomer. Tijdens deze feestavond wist aanvoerder Lionel Messi ook nog eens de 800e goal in zijn carrière te scoren.

Heldenontvangst

Het vriendschappelijke duel tegen Panama stond vooral in het teken van het huldigen van de wereldkampioenen. Voor het begin van de wedstrijd werd de selectie als helden toegezongen, waarbij een aantal spelers het niet droog hield. Bondscoach Lionel Scaloni koos in de opstelling voor exact dezelfde elf spelers als in de WK-finale tegen Frankrijk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De wedstrijd

Panama wist lang stand te houden tegen de wereldkampioenen, maar na 79 minuten werd het toch 1-0 voor de thuisploeg. Thiago Almada scoorde uit een rebound, nadat Messi vanuit een vrije trap de paal had geraakt. Vlak voor tijd kreeg Messi opnieuw de kans via een vrije trap en dit keer was het wel raak. Het betekende de 800e treffer voor Messi in zijn carrière.

Na afloop begonnen de spelers aan een ereronde in het stadion. "Hier heb ik altijd van gedroomd: om in eigen land te vieren dat we het WK hebben gewonnen", zei Messi in een speech na afloop. "Laten we hier goed van genieten, want we hebben lang moeten wachten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie