Sport

Grote zorgen bij Oranje: vijf spelers naar huis door virusuitbraak

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Grote zorgen bij Oranje: vijf spelers naar huis door virusuitbraak

Een grote domper voor het Nederlands elftal in aanloop naar het EK-kwalificatieduel tegen Frankrijk: vijf internationals hebben het trainingskamp per direct moeten verlaten in verband met een virusuitbraak. Cody Gakpo (Liverpool), Matthijs de Ligt (Bayern München), Sven Botman (Newcastle United), Joey Veerman (PSV) en Bart Verbruggen (RSC Anderlecht) zijn naar huis teruggekeerd.

23 spelers

De KNVB heeft niet bekendgemaakt om wat voor virus het gaat. Wel is duidelijk dat het niet om het coronavirus gaat.

Ter vervanging van de spelers die vertrokken zijn, heeft bondscoach Ronald Koeman drie anderen opgeroepen, namelijk Ryan Gravenberch (Bayern München), Kjell Scherpen (Vitesse) en Stefan de Vrij (Internazionale). Daardoor bestaat de selectie nu uit 23 spelers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Frankrijk en Gibraltar

Oranje heeft deze maand twee wedstrijden op het programma staan. Komende vrijdag nemen ze het in het Stade de France in Parijs op tegen WK-finalist Frankrijk. Na die wedstrijd zal opnieuw naar de samenstelling van de selectie worden gekeken, voordat Nederland komende maandag Gibraltar in de Rotterdamse Kuip ontvangt.

Het uitvallen van de vijf spelers vanwege de virusuitbraak is niet de eerste tegenslag die bondscoach Ronald Koeman te verwerken krijgt in zijn tweede periode als trainer van het Nederlands elftal. Eerder deze week haakten Frenkie de Jong (FC Barcelona) en Steven Bergwijn (Ajax) al af vanwege blessures.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie