Sport

Koeman keert na WK in Qatar terug als bondscoach van Oranje

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Koeman keert na WK in Qatar terug als bondscoach van Oranje

Ronald Koeman keert op 1 januari 2023 weer terug bij het Nederlands elftal als bondscoach, zo heeft de KNVB bekendgemaakt. Koeman volgt Van Gaal na het WK in Qatar op en blijft tot 2026 aan als bondscoach.

Terugkeer voelt goed

De voormalige FC Barcelona-trainer laat weten uit te kijken naar de hernieuwde samenwerking met Oranje sinds zijn vertrek anderhalf jaar geleden. "Een kleine anderhalf jaar geleden ben ik bepaald niet uit onvrede bij het Nederlands elftal vertrokken. Mijn verblijf voelde goed, de resultaten waren goed en de klik met de internationals was goed. We gaan straks op die ingezette weg verder. Dat staat vast voor mij." Koeman heeft een contract getekend tot en met het WK van 2026. Het is nog niet bekend wie zijn assistenten zullen worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eerste periode

Tussen 2018 en 2020 begon Koeman aan zijn eerste periode als bondscoach van Nederland. Onder zijn leiding plaatste het elftal zich weer voor het EK na twee gemiste eindtoernooien. Daarnaast haalde het Nederlands elftal de finale van de Nations League. In 2020 vertrok hij bij Oranje om hoofdtrainer te worden bij FC Barcelona. Echter werd hij daar na een jaar ontslagen vanwege teleurstellende prestaties.

Geruchten

Ruim twee weken geleden kwam het nieuws al naar buiten dat Koeman in gesprek was met de KNVB om terug te keren als bondscoach van het Nederlands elftal. Het contract van Louis van Gaal loopt namelijk af na het WK in Qatar. Ook ging het gerucht dat Koeman al bezig was met het samenstellen van zijn technische staf.

Ster advertentie
Ster advertentie