Sport

FC Barcelona ontslaat Ronald Koeman na derde competitienederlaag op rij

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. FC Barcelona ontslaat Ronald Koeman na derde competitienederlaag op rij

Ronald Koeman is na ruim een jaar ontslagen als trainer van FC Barcelona. De 58-jarige coach nam kort na de derde competitienederlaag op rij afscheid van de Catalaanse club.

Spoedvergadering

De raad van bestuur van Barça kwam na het 1-0 verlies bij Rayo Vallecano samen in een spoedvergadering om de toekomst van Koeman te bespreken. Volgens verschillende Spaanse media kwam uit de vergadering al snel naar voren dat Koeman op straat werd gezet. Kort na de bijeenkomst bracht de club een statement naar buiten. "FC Barcelona heeft Ronald Koeman vanavond ontheven uit zijn functie als coach van het eerste elftal. De voorzitter van de club, Joan Laporta, heeft hem geïnformeerd na de nederlaag tegen Rayo Vallecano."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Afscheid

In het statement staat ook dat Koeman vandaag officieel afscheid neemt van het elftal in het sportcomplex Cuitat Esportiva. "FC Barcelona wil hem bedanken voor zijn geleverde diensten aan de club en wenst hem het allerbeste toe in zijn professionele carrìere."

Matige prestaties

Koeman verruilde in augustus 2020 het Nederlands elftal voor FC Barcelona. In zijn eerste seizoen won hij de Spaanse beker. Echter presteert het elftal dit seizoen erg matig en staat het op de negende plek in de Spaanse competitie La Liga. Ook financieel gaat het slecht met Barça. De club zag zich genoodzaakt om afscheid te nemen van Lionel Messi, omdat ze zijn salaris niet meer konden betalen. Daarnaast waren er geen financiële middelen om nieuwe sterspelers aan te trekken.

Ster advertentie
Ster advertentie