Sport

'Messi krijgt 220 miljoen euro aangeboden om in Saoedi-Arabië te voetballen'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 'Messi krijgt 220 miljoen euro aangeboden om in Saoedi-Arabië te voetballen'

Het zou zomaar kunnen dat Lionel Messi binnenkort naar de Saoedische club Al Hilal vertrekt. Dat zou de wonderspeler niet zomaar doen, want het gerucht gaat dat Messi daar maar liefst 220 miljoen euro per jaar kan verdienen, zo meldt het Spaanse Marca.

220 miljoen euro voor een seizoen

Volgens de krant zou Al hilal alles uit de kast halen om Messi naar Saoedi-Arabië te halen. De steenrijke club zou Messi voor één seizoen willen overnemen van PSG voor maar liefst 220 miljoen euro. Echter, vanwege sancties van de FIFA tegen Al Hilal kan de Saoedische club tot de zomer geen spelers kopen. Aangezien Messi's contract bij PSG nog tot juni van dit jaar loopt is het nog maar de vraag of Al Hilal hem op tijd kan overnemen voordat een andere club zich meldt.

Gespot in Saoedi-Arabië

Een andere onzekerheid is of Messi zich wel bij Al Hilal wil voegen. De 35-jarige sterspeler heeft heel zijn carrière bij topclubs gespeeld terwijl Al Hilal op wereldniveau geen rol van betekenis speelt. Daarentegen is Messi's vader onlangs gespot in Saoedi-Arabië, wat er mogelijk op wijst dat de Argentijn eraan denkt om de overstap te maken.

Wat is Messi van plan?

Het is nog onduidelijk wat Messi van plan is na afloop van zijn contract bij PSG. In de overeenkomst staat wel een optie voor een extra seizoen bij de Parijse club, maar het ziet ernaar uit dat de voetballer daar geen gebruik van wil maken. Volgens Marca heeft Messi zijn salariseisen bijgesteld na het winnen van het WK in Qatar. Zijn vader en manager zouden om de tafel hebben gezeten met de leiding van PSG om een hoger salaris te eisen, maar daar zou geen deal uit zijn gekomen.

Ster advertentie
Ster advertentie