Sport

PSG-fans eisen na Messi-protest ook vertrek van Neymar

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. PSG-fans eisen na Messi-protest ook vertrek van Neymar

Gisteren trokken honderden fans van Paris Saint-Germain naar het stadion om hun ongenoegen te uiten over Lionel Messi en even later was ook Neymar aan de beurt. Een groep supporters verzamelde zich voor het huis van de Braziliaan om zijn vertrek te eisen.

Messi

Voor het PSG-stadion maakten honderden supporters Messi in zowel het Frans als het Spaans uit voor 'hoerenzoon'. Aanleiding voor de woede is het nieuws dat Messi twee weken door de club is geschorst vanwege een ongeoorloofde vakantie. De Argentijnse sterspeler trok zonder toestemming naar Saoedie-Arabië en ontbrak daardoor op de training. De club besloot hem twee weken te schorsen. Niet veel later werd bekend dat PSG zijn contract niet zal verlengen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Neymar

Een paar uur na de protestactie bij het stadion trok een groep PSG-supporters naar het huis van Neymar, waar zij onder andere "Neymar, rot op" scandeerden. De andere sterspeler van PSG wordt hetzelfde verweten als Messi: een gebrek aan betrokkenheid. De Braziliaan is vaak geblesseerd en als hij fit is, wordt hem verweten niet genoeg toewijding te laten zien.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verklaring PSG

PSG veroordeelt het gedrag van de fans in een verklaring. "Hoe groot de meningsverschillen ook zijn, niets kan dergelijke daden rechtvaardigen. De club staat volledig achter haar spelers, haar medewerkers en iedereen die door dit schandelijke gedrag is getroffen."

Naar aanleiding van de chaotische taferelen van woensdag heeft PSG besloten om de beveiliging op te schroeven. Dat geldt voor onder meer het trainingscomplex en de huizen van Neymar, Messi en middenvelder Verratti. Laatstgenoemde was de afgelopen weken ook meermaals het doelwit van supporters vanwege een gebrek aan toewijding.

Frustratie

De frustratie van de supporters komt voort uit het teleurstellende seizoen van de Franse topclub. Ondanks dat PSG op koers ligt om opnieuw landskampioen te worden, werd het in de Champions League al in de achtste finales uitgeschakeld. Volgens PSG-supporters deed vooral Messi er in die wedstrijden niet alles aan om te winnen, terwijl hij die wil een paar maanden eerder duidelijk wel liet zien op het WK met Argentinië. De Franse club snakt al jaren naar een Champions League-trofee, maar kwam tot nog toe telkens te kort.

Ster advertentie
Ster advertentie