Sport

Hakimi hoeft ex-vrouw niets te betalen; fortuin staat op naam van zijn moeder

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Hakimi hoeft ex-vrouw niets te betalen; fortuin staat op naam van zijn moeder

Het lijkt erop dat Hiba Abouk, de ex-vrouw van Achraf Hakimi, met lege handen achterblijft. Abouk liet vorige maand weten dat zij en de voetballer, die officieel aangeklaagd is voor verkrachting, gingen scheiden. De actrice zou bij de scheiding om de helft van het fortuin van Hakimi hebben gevraagd. Volgens de Spaanse krant Marca hoeft de voetballer echter geen cent te betalen; hij bezit namelijk helemaal niets.

Lege bankrekening

"De vrouw van Hakimi had bij de rechtbank een echtscheiding aangevraagd en wilde dat de bezittingen gelijk verdeeld zouden worden door de rechtbank", schrijft Stades Football Club. "Toen de echtscheiding plaatsvond en ze overeenstemming bereikten over de verdeling van de bezittingen, ontdekte ze dat Hakimi helemaal geen bezittingen heeft. Hij heeft ook geen geld op de bank staan."

Moeders kindje

Het volledige fortuin van de PSG-voetballer, dat wordt geschat op zo'n 70 miljoen euro, is een tijd geleden al op de naam van zijn moeder gezet. "Zelfs het salaris van Hakimi zou al jarenlang binnenkomen op zijn moeders bankrekening." Als de voetballer iets wil hebben, vraagt hij aan zijn moeder of zij het voor hem wil kopen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Alimentatie

Abouk wist naar eigen zeggen niets van de financiële constructie van Hakimi en blijft dan ook in grote verbazing (en met lege handen) achter. Abouk en Hakimi hebben twee kinderen. De voetballer hoeft zijn ex-vrouw ook geen partner- of kinderalimentatie te betalen.

Verkrachting

Het onderzoek tegen Hakimi is momenteel in volle gang. Volgens een politierapport vond het vermeende incident plaats op 25 februari. Het slachtoffer verklaarde dat de rechtsachter haar zou hebben verkracht in zijn huis in Boulogne-Billancourt, in een buitenwijk van Parijs. Ze zou er uiteindelijk in geslaagd zijn om zijn huis te ontvluchten.

De voetballer van Paris Saint-Germain en Marokko ontkent de verwijten en komt tot op heden 'gewoon' uit voor zijn team en land. "De beschuldigingen zijn vals", liet zijn advocaat Fanny Collin afgelopen maand weten tegenover Le Parisien. "Hij maakt zich niet druk en staat ervoor open om met justitie in gesprek te gaan."

Hulp bij seksueel misbruik

Ben jij slachtoffer van seksueel misbruik of seksuele uitbuiting en heb je hulp nodig?

Centrum Seksueel Geweld biedt professionele hulp aan iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt. Ook kun je terecht bij Slachtofferhulp. Zij kunnen je emotionele ondersteuning bieden of helpen bij het doen van aangifte. Ook vind je hier een community waar je met lotgenoten kunt praten.

Ster advertentie
Ster advertentie