Sport

PSG-speelster opgepakt omdat ze concurrent zou hebben laten mishandelen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. PSG-speelster opgepakt omdat ze concurrent zou hebben laten mishandelen

Aminata Diallo (links op de foto), speelster bij het Franse Paris Saint-Germain, is woensdagochtend gearresteerd vanwege betrokkenheid bij de mishandeling van teamgenote Kheira Hamraoui. Diallo zou twee gemaskerde mannen hebben ingehuurd om Hamraoui, haar concurrent op het middenveld, te mishandelen zodat ze meer kans op speeltijd zou maken. Dat meldt L'Équipe.

Meer speeltijd als motief

De mishandeling zou afgelopen donderdag hebben plaatsgevonden na een feest in Parijs. Diallo reed samen met Hamraoui en een andere speelster naar huis toen gemaskerde mannen de auto stopten. Diallo zat achter het stuur toen Hamraoui door de mannen uit de auto werd gesleept. De speelster werd met een ijzeren staaf op haar benen en handen geslagen.

In het ziekenhuis had Hamraoui meerdere hechtingen nodig in haar benen en handen. Daardoor kon ze niet meespelen in de vorige Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid. Volgens L'Équipe was dat dan ook het motief voor de aanval. Hamraoui is vaste basisspeelster, terwijl Diallo voornamelijk op de bank zit. Diallo speelde wel mee tegen Real Madrid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verklaring PSG

Paris Saint-Germain bevestigt woensdag in een verklaring dat Diallo is aangehouden vanwege betrokkenheid bij een aanval op de speelster. "De club veroordeelt in de sterkst mogelijke bewoordingen het geweld", aldus de Franse club.

Ster advertentie
Ster advertentie