Sport

Vrouw van Hakimi kondigt scheiding aan: "Ik sta aan de kant van het slachtoffer"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Vrouw van Hakimi kondigt scheiding aan: "Ik sta aan de kant van het slachtoffer"

Hiba Abouk, de vrouw van Achraf Hakimi, heeft via haar Instagram gereageerd op de commotie rondom haar man, die officieel aangeklaagd is voor verkrachting. Abouk laat weten dat ze niet meer samenwoont met de voetballer en zegt dat het koppel momenteel in de scheidingsprocedure zit. Daarnaast laat ze via haar Instagram Story weten dat ze het nieuws over de verkrachting "met veel schaamte aangehoord heeft" en "tijd nodig heeft om deze schok te verwerken".

Relatie beëindigd

"Ik voel de noodzaak om een verklaring te geven, zodat ik op de minst pijnlijke manier verder kan gaan met mijn persoonlijke, publieke en professionele leven. Ik hoop daarmee onder meer mijn kinderen te beschermen", begint Abouk haar verhaal. "De vader van mijn kinderen en ik hebben besloten om een punt te zetten achter onze relatie, lang voordat het schokkende nieuws (over de verkrachting, red.) in de media kwam. Daar was ik niet van op de hoogte."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Slachtoffers

Abouk zegt dat ze nooit gedacht had dat haar man zich op een dergelijke manier aan iemand zou vergrijpen. Volgens haar spreekt het voor zich dat ze wil dat de eventuele slachtoffers goed geholpen worden. "Ik sta aan de kant van de slachtoffers en ik zal altijd aan hun kant staan. Gezien de ernst van de beschuldigingen, kunnen we alleen maar hopen en vertrouwen op het goede werk van justitie", schrijft ze in haar Story.

Tot slot verzoekt Abouk haar volgers om haar privacy en die van haar kinderen te respecteren.

Verkrachting

Het onderzoek tegen Hakimi is momenteel in volle gang. Volgens een politierapport vond het vermeende incident plaats op 25 februari. Het slachtoffer verklaarde dat de rechtsachter haar zou hebben verkracht in zijn huis in Boulogne-Billancourt, in een buitenwijk van Parijs. Ze zou er uiteindelijk in geslaagd zijn om zijn huis te ontvluchten.

De voetballer van Paris Saint-Germain en Marokko ontkent de verwijten en komt tot op heden 'gewoon' uit voor zijn team en land. "De beschuldigingen zijn vals", liet zijn advocaat Fanny Collin afgelopen maand weten tegenover Le Parisien. "Hij maakt zich niet druk en staat ervoor open om met justitie in gesprek te gaan."

Hulp bij seksueel misbruik

Ben jij slachtoffer van seksueel misbruik of seksuele uitbuiting en heb je hulp nodig?

Centrum Seksueel Geweld biedt professionele hulp aan iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt. Ook kun je terecht bij Slachtofferhulp. Zij kunnen je emotionele ondersteuning bieden of helpen bij het doen van aangifte. Ook vind je hier een community waar je met lotgenoten kunt praten.

Ster advertentie
Ster advertentie