Sport

Manchester City-speler Mendy vrijgesproken in zes verkrachtingszaken

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Manchester City-speler Mendy vrijgesproken in zes verkrachtingszaken

Benjamin Mendy kwam afgelopen jaar in opspraak nadat hij werd gearresteerd in een verkrachtingszaak. Hij zou samen met zijn vriend Saha Matturie vrouwen verkracht en aangerand hebben. De voetballer van Manchester City werd door in ieder geval acht verschillende vrouwen aangeklaagd na lockdownfeestjes in zijn landhuis in het Engelse Cheshire. Vandaag werd de 28-jarige Mendy vrijgesproken in zes van de lopende zaken.

Emotioneel

Volgens Engelse media was Mendy emotioneel en bedekte hij zijn gezicht bij het horen van de uitspraak. De voetballer heeft nog geen publiekelijke verklaring gegeven, maar leek in de rechtszaal voornamelijk opgelucht.

Het vonnis in twee andere lopende zaken laat nog op zich wachten, omdat de jury daar niet tot een unaniem oordeel kwam.

Verkrachting en aanranding

Mendy werd in augustus 2021 gearresteerd vanwege vergrijpingen die tussen 2018 en 2021 zouden hebben plaatsgevonden. De voetballer ontkende alle beschuldigingen van verkrachting en aanranding. Zijn vriend Matturie, die ook werd vrijgesproken, ontkende op zijn beurt ook alle aanklachten. Beiden beweren dat de vrouwen telkens toestemming hadden gegeven voor de seksuele handelingen.

Geschorst door club

Manchester City schorste Mendy direct toen hij werd gearresteerd. De voetballer bracht een half jaar in voorlopige hechtenis door en kwam vervolgens op borgtocht vrij. Sindsdien maakt de speler geen deel meer uit van de selectie van de Engelse voetbalclub. Voor zijn arrestatie stond Mendy bekend als een speler die voor veel sfeer zorgde in de kleedkamer. Het nieuws kwam voor zijn teamgenoten dan ook als een totale verrassing.

Mendy maakte in 2017 voor zo'n 60 miljoen euro de overstap van AS Monaco naar Manchester City. Hij werd daarmee destijds de duurste verdediger ooit. De linksback won een jaar later het wereldkampioenschap met Frankrijk. Zijn contract bij Manchester City loopt op 30 juni af. De club uit de Premier League heeft nog niet gereageerd op de vrijspraak. Mendy speelde zijn laatste wedstrijd op 15 augustus 2021.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulp bij seksueel misbruik

Ben jij slachtoffer van seksueel misbruik of seksuele uitbuiting en heb je hulp nodig?

Centrum Seksueel Geweld biedt professionele hulp aan iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt. Ook kun je terecht bij Slachtofferhulp. Zij kunnen je emotionele ondersteuning bieden of helpen bij het doen van aangifte. Ook vind je hier een community waar je met lotgenoten kunt praten.

Ster advertentie
Ster advertentie