Entertainment

Backstreet Boys-zanger Nick Carter aangeklaagd voor verkrachting

foto: YouTube: ABC News / EPA
  1. Newschevron right
  2. Backstreet Boys-zanger Nick Carter aangeklaagd voor verkrachting

Backstreet Boys-zanger Nick Carter is aangeklaagd voor het verkrachten van een minderjarige fan in 2001. Hij zou de destijds 17-jarige Shannon Ruth misbruikt hebben in een toerbus. Het slachtoffer maakte dit zelf bekend tijdens een persconferentie.

Beschadigd

De inmiddels 39-jarige Shannon heeft naar eigen zeggen veel geleden door de gebeurtenis. "De afgelopen 21 jaar stonden in het teken van pijn, verwarring, frustratie, schaamte en zelfbeschadiging, wat een direct gevolg is van het feit dat Nick Carter mij heeft verkracht", vertelde ze tijdens de persconferentie. "Ook al leef ik met autisme en heb ik een hersenverlamming, ik geloof dat niets me meer heeft geraakt of meer impact op mijn leven heeft gehad dan wat Nick Carter met me deed en tegen me zei."

Tranen

Volgens Shannon nodigde de zanger haar na een concert uit in zijn toerbus en voerde hij haar alcohol. Carter zou haar vervolgens gedwongen hebben om hem oraal te bevredigen. Tijdens het misbruik rolden de tranen bij Shannon over haar wangen, maar dat zou geen impact gehad hebben op het gedrag van de zanger. "Hij bleef gewoon doorgaan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Carter verdacht wordt van verkrachting. Zo werd hij in 2018 ook beschuldigd van seksueel misbruik. Hij werd er echter nooit voor vervolgd.

'Valse beschuldigingen'

Inmiddels hebben Carters advocaten via TMZ gereageerd op de beschuldigingen. "De verwijten zijn vals", aldus een van zijn vertegenwoordigers. "Nick concentreert zich op zijn familie en rouwt om de dood van zijn broer." Carters jongere broer Aaron, die hem in het verleden overigens in het openbaar een 'serie-verkrachter' noemde, overleed onlangs op 34-jarige leeftijd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulp bij seksueel misbruik

Ben jij slachtoffer van seksueel misbruik of seksuele uitbuiting en heb je hulp nodig?

Centrum Seksueel Geweld biedt professionele hulp aan iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt. Ook kun je terecht bij Slachtofferhulp. Zij kunnen je emotionele ondersteuning bieden of helpen bij het doen van aangifte. Ook vind je hier een community waar je met lotgenoten kunt praten.

Ster advertentie
Ster advertentie