Sport

Tenniscoach opgepakt na aangiftes van profspelers over seksueel misbruik

foto: Unsplash | Ter illustratie
  1. Newschevron right
  2. Tenniscoach opgepakt na aangiftes van profspelers over seksueel misbruik

De politie heeft een bekende tenniscoach aangehouden op verdenking van seksueel misbruik. Dit nadat twee mannelijke tennissers die met hem samenwerkten aangifte hadden gedaan. Dat meldt NOS.

Tennistop

De naam van de verdachte is niet bekendgemaakt, maar het zou gaan om een persoon die zowel als coach en speler actief was in de wereldwijde tennistop. Ook de twee mannen die aangifte deden spelen op profniveau.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onderzoek

Het Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart naar de trainer. Hij is ondervraagd en inmiddels vrij. "Zijn voorlopige hechtenis is door de rechter-commissaris onder strikte voorwaarden geschorst", aldus een woordvoerder van het OM. Zijn werkzaamheden zijn stopgezet. Details over de vermeende misdrijven zijn niet bekend.

'Verder misbruik voorkomen'

De advocaat van de twee tennissers laat weten dat de aangifte onder andere is doorgezet "om te voorkomen dat andere jonge tennissers mogelijk ook slachtoffer zouden worden van seksueel misbruik".

Bij de landelijke tennisbond (KNLTB) zijn gesprekken gevoerd over de zaak. "Binnen de tenniswereld was al enige bekendheid over deze kwestie en daarover ontstond rumoer", aldus de technisch directeur, die nu het onderzoek afwacht en zegt steun te bieden aan wie dat nodig heeft. "Dit is een zeer ernstige zaak voor alle betrokkenen, waarbij we zo goed mogelijk willen handelen."

Hulp bij seksueel misbruik

Ben jij slachtoffer van seksueel misbruik of seksuele uitbuiting en heb je hulp nodig?

Centrum Seksueel Geweld biedt professionele hulp aan iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt. Ook kun je terecht bij Slachtofferhulp. Zij kunnen je emotionele ondersteuning bieden of helpen bij het doen van aangifte. Ook vind je hier een community waar je met lotgenoten kunt praten.

Ster advertentie
Ster advertentie