Entertainment

Ricky Martin verdacht van het misbruiken van zijn 21-jarige neefje

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Ricky Martin verdacht van het misbruiken van zijn 21-jarige neefje

Zanger Ricky Martin wordt verdacht van het misbruiken van zijn 21-jarige neefje. Volgens de Spaanse krant Marca was Ricky's neefje Dennis Yadiel Sanchez het doelwit van fysieke en psychologische mishandeling gedurende hun zeven maanden durende relatie.

Mogelijk 50 jaar cel

Ricky kreeg eerder deze maand een huis- en straatverbod opgelegd in Puerto Rico. De aanklager werd niet bekendgemaakt, maar in een rapport dat naar buiten werd gebracht door Marca bevestigde Ricky's broer dat het gaat om hun 21-jarige neefje Dennis.

Het lijkt erop dat het omgevingsverbod is uitgegroeid tot een grotere strafzaak. Hoewel het onduidelijk is met welke aanklachten Ricky precies wordt geconfronteerd, meldt Marca dat de zanger mogelijk tot vijftig jaar in de gevangenis kan belanden voor beschuldigingen van incest en huiselijk geweld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Vrees voor veiligheid'

Dennis en Ricky hadden maandenlang een relatie. Nadat Dennis de relatie beëindigde, bleef Ricky hem lastigvallen. "Hij belt hem supervaak", valt er in het rapport te lezen. "Bovendien heeft het slachtoffer hem minstens drie keer rondom zijn woning zien lopen." Uit de aangifte blijkt ook dat "het slachtoffer vreest voor zijn veiligheid" en dat "de verdachte heeft aangetoond dat er een substantiële kans bestaat op nieuw misbruik."

'Valse beschuldigingen'

Ricky liet op 3 juli via Twitter van zich horen door een verklaring te geven waarin hij de beschuldigingen ontkende. "Het bevel dat tegen mij is ingediend, is gebaseerd op volledig valse beschuldigingen. Ik zal daarom via de gerechtelijke procedure antwoorden met de feiten en de waardigheid die mij kenmerken", schreef hij. "Omdat het een lopende juridische kwestie is, kan ik op dit moment geen gedetailleerde verklaringen afleggen. Ik ben dankbaar voor de talloze reacties waarin mensen mij steunen en ontvang ze graag met heel mijn hart."

De komende dagen zal er meer duidelijk worden over de zaak. Ricky moet op 21 juli voor de rechtbank verschijnen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulp bij seksueel misbruik

Ben jij slachtoffer van seksueel misbruik of seksuele uitbuiting en heb je hulp nodig?

Centrum Seksueel Geweld biedt professionele hulp aan iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt. Ook kun je terecht bij Slachtofferhulp. Zij kunnen je emotionele ondersteuning bieden of helpen bij het doen van aangifte. Ook vind je hier een community waar je met lotgenoten kunt praten.

Ster advertentie
Ster advertentie