OMG

Zwakbegaafde 7 jaar lang door moeder en dochter als huisslaaf misbruikt

foto: Ter illustratie: ANP
  1. Newschevron right
  2. Zwakbegaafde 7 jaar lang door moeder en dochter als huisslaaf misbruikt

Een moeder (56) en dochter (32) zijn dinsdag opgepakt voor het uitbuiten van een verstandelijk beperkte vrouw. Ze zouden de vrouw jarenlang misbruikt hebben als huisslaaf en daarbij ook geweld hebben gebruikt, meldt het AD.

7 jaar lang

De zwakbegaafde vrouw werd zeven jaar lang in Bilthoven vernederd, geslagen en uitgebuit in het huis van de moeder. De verstandelijk beperkte vrouw mocht de woning niet verlaten en moest haar bankpas afstaan. Het geld werd van haar rekening gehaald en toegeëigend door de twee verdachten. Verder moest de vrouw huishoudelijke taken verrichten voor de moeder en dochter.

Voorafgaand aan de arrestaties zijn op vrijdag 8 juli ook de woningen van de verdachten doorzocht. Momenteel zitten beide vrouwen in hechtenis. De politie maakt niet bekend of het slachtoffer een bekende was van de verdachten. Datzelfde geldt voor de exacte locatie van de woningen en de leeftijd van de zwakbegaafde vrouw, voor wie inmiddels opvang is geregeld.

Zelf aan de bel getrokken

De politie kon de vrouw helpen nadat ze zelf aan de bel had getrokken. Volgens de woordvoerder van de Opsporingsdienst van de Nederlandse Arbeidsinspectie komen dit soort zaken niet vaak voor. "In Tubbergen is enige jaren geleden een zwakbegaafde uitgebuit. Veel meer van soortgelijke zaken zijn ons niet bekend."

Burgemeester Sjoerd Potters van De Bilt heeft zijn medeleven uitgesproken aan het slachtoffer. "Ik was niet op de hoogte van deze nare situatie. Het was een bericht van de Arbeidsinspectie en ik ben in die zin ook verrast dat dit speelde in onze gemeente. Ik leef mee met het slachtoffer en haar naasten en hoop dat zij in rust bij kan komen van deze nare ervaring."

Ster advertentie
Ster advertentie