Sport

PSG-voetballer Achraf Hakimi officieel aangeklaagd voor verkrachting

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. PSG-voetballer Achraf Hakimi officieel aangeklaagd voor verkrachting

De topvoetballer Achraf Hakimi wordt officieel aangeklaagd voor verkrachting. Dat bevestigen bronnen bij de politie aan het Franse persbureau AFP. De Marokkaanse international van Paris Saint-Germain werd eerder deze week al beschuldigd van dat feit, maar er was toen nog verder onderzoek vereist om hem officieel aan te klagen.

Onderzoek

Een 24-jarige vrouw meldde zich afgelopen weekend bij de politie en deed daar aangifte tegen Hakimi. Het vermeende slachtoffer verklaarde dat de rechtsachter haar zou hebben verkracht in zijn huis in Boulogne-Billancourt, in een buitenwijk van Parijs. Ze zou er uiteindelijk in geslaagd zijn om zijn huis te ontvluchten.

Hakimi werd afgelopen donderdag gehoord door rechercheurs. Naar aanleiding van dit gesprek is de voetballer nu officieel aangeklaagd door een onderzoeksrechter en onder gerechtelijk toezicht geplaatst.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Topspeler

Hakimi was vorig jaar december een van de belangrijkste spelers van het Marrokaans elftal. Het land bereikte voor het eerst in de geschiedenis de halve finale van het WK. De rechtsachter van topclub Paris Saint-Germain was gisteren nog op het gala van voetbalbond FIFA en werd daar, net als Virgil van Dijk, gekozen voor het beste elftal van de wereld.

Meetrainen

Paris Saint-Gemain, de club van Hakimi, heeft kort aangegeven achter de speler te staan. "We steunen onze speler en hebben vertrouwen in de werking van het gerecht." Hakimi trainde vrijdag dan ook zoals altijd mee met de groep. Coach Christophe Galtier gaf tijdens een persconferentie aan verder nog niet op de zaak in te gaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulp bij seksueel grensoverschrijdend gedrag

Heb je zelf te maken (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag? Neem dan contact op met Centrum Seksueel Geweld. Dit kan gratis, vrijblijvend en anoniem. Zij bieden professionele hulp en kunnen je helpen bij het zetten van eventuele vervolgstappen. Zij zijn 24/7 te bereiken via 0800-0188 of via de chat op www.centrumseksueelgeweld.nl (van maandag t/m vrijdag van 16.00 – 06.00 uur en zaterdag en zondag van 20.00 tot 06.00 uur).

Ook kun je contact opnemen met Slachtofferhulp, MIND Korrelatie of Fier.

Ster advertentie
Ster advertentie