Entertainment

Mike Tyson opnieuw aangeklaagd voor verkrachting in jaren '90

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Mike Tyson opnieuw aangeklaagd voor verkrachting in jaren '90

Mike Tyson, de Amerikaans oud-bokskampioen, is opnieuw aangeklaagd voor verkrachting. Een vrouw beschuldigt de oud-bokser ervan haar te hebben verkracht in het begin van de jaren negentig. Dat blijkt uit gegevens van een civiele rechtbank in New York.

Tweede beschuldiging

Tyson werd in 1992 al schuldig bevonden aan het verkrachten van model Desiree Washington. Zij was toen slechts achttien jaar oud. Tyson heeft voor deze veroordeling drie jaar in de gevangenis gezeten.

Psychisch en emotioneel leed

De nieuwe aanklager wil graag anoniem blijven. "Als ik nu mijn naam openbaar zou maken, dan loop ik zeker het risico op nieuwe mentale klachten, schaamte en bespottingen." In een anonieme korte getuigenis legt ze uit dat ze Tyson "begin jaren negentig" in een discotheek zou hebben ontmoet. Ze volgde hem naar zijn limousine, waar het volgens de vrouw gruwelijk mis ging. De oud-bokskampioen zou haar daar hebben aangevallen en verkracht. "Ik heb meerdere keren 'nee' gezegd, maar hij bleef maar doorgaan."

Het vermeende slachtoffer zegt jarenlang "psychisch en emotioneel leed" te hebben ervaren. Ze eist daarvoor dan ook een schadevergoeding van 5 miljoen dollar (omgerekend zo'n 4,6 miljoen euro). De inmiddels 56-jarige Tyson zelf heeft nog niet gereageerd op de beschuldiging.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Iron Mike

Tyson was tussen 1987 en 1990 beter bekend als de Iron Mike, de ongeslagen wereldkampioen in het zwaargewicht. Buiten de ring was hij na zijn bokscarrière meerdere keren te zien in televisieseries. Zo had hij een rolletje in onder andere The Hangover, How I Met Your Mother en Rocky Balboa.

Eind jaren 80 had Tyson zelfs zijn eigen videogame, genaamd Mike Tyson's Punch-Out!! Het oud-zwaargewicht was in deze game zelf de eindbaas in het laatste level.

Ster advertentie
Ster advertentie