Entertainment

Vrouw trekt verkrachtingsaanklacht tegen Trey Songz in

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Vrouw trekt verkrachtingsaanklacht tegen Trey Songz in

Een anonieme vrouw, die Trey Songz in februari beschuldigde van verkrachting en aanklaagde voor 20 miljoen dollar, heeft besloten haar aanklacht in te trekken. Dat meldt muziekblad Rolling Stone, dat gerechtelijke documenten met die informatie wist te bemachtigen.

Trigger warning: dit verhaal bevat details over seksueel geweld.

Reden onduidelijk

Het is onduidelijk of de vrouw een schikking heeft getroffen met de zanger of dat ze om andere redenen besloot de rechtszaak te laten vallen. Rolling Stone vroeg zowel de advocaat van de vrouw als die van de zanger om commentaar, maar beiden besloten vooralsnog niet te reageren op het nieuws.

Aanklacht in februari

De vrouw klaagde Trey Songz in februari aan vanwege een misbruikincident op een huisfeestje in Los Angeles in 2016. Ze gaf in de aanklacht aan dat ze een seksuele relatie had met de zanger, totdat hij op die bewuste dag in 2016 ineens veranderde in een "woeste verkrachter".

Verkrachting

Toen Trey Songz de vrouw tijdens een huisfeestje mee naar boven nam, dacht de vrouw dat ze consensuele seks zouden gaan hebben. Eenmaal boven zou Trey Songz meerdere malen hebben aangedrongen op anale seks. De vrouw gaf meerdere malen aan dat niet te willen, waarna de zanger haar op de grond zou hebben geduwd en haar anaal zou hebben verkracht. Na de verkrachting zou de vrouw snel haar kleren hebben aangetrokken en een Uber hebben gebeld.

De chauffeur zou gemerkt hebben dat de vrouw niet oké was en bracht haar naar het ziekenhuis, waar de politie werd ingeschakeld en een onderzoek naar seksueel geweld werd gedaan. Uit het medisch onderzoek zou zijn gebleken dat ze anale verwondingen had. De vrouw geeft aan dat ze Treys naam niet bij de politie durfde te noemen, omdat ze "in shock was en vreesde voor haar leven".

Meerdere beschuldigingen

Eerder dit jaar beschuldigde voormalig basketbalster Dylan Gonzalez de zanger ook al van verkrachting. "Trey Songz is een verkrachter", tweette ze op oudejaarsdag. Daarnaast is Trey Songz in de afgelopen twee jaar meerdere keren betrokken geweest bij verhalen over seksueel misbruik. Zo meldden Amerikaanse media in november dat hij betrokken is bij een politieonderzoek naar een aanranding in een hotel in Las Vegas, daarvan werd hij in april vrijgesproken. Ook beschuldigde een vrouw de zanger in januari 2020 van aanranding in een club in Miami.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulp bij seksueel misbruik

Ben jij slachtoffer van seksueel misbruik of seksuele uitbuiting en heb je hulp nodig?

Centrum Seksueel Geweld biedt professionele hulp aan iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt. Ook kun je terecht bij Slachtofferhulp. Zij kunnen je emotionele ondersteuning bieden of helpen bij het doen van aangifte. Ook vind je hier een community waar je met lotgenoten kunt praten.

Ster advertentie
Ster advertentie