Entertainment

Trey Songz opnieuw beschuldigd van verkrachting

foto: FunX by Luciano de Boterman
  1. Newschevron right
  2. Trey Songz opnieuw beschuldigd van verkrachting

Trey Songz wordt opnieuw beschuldigd van verkrachting. Een anonieme vrouw klaagt hem aan voor 20 miljoen dollar, vanwege een misbruikincident op een huisfeestje in Los Angeles in 2016. Dat meldt TMZ, die de aanklacht heeft ingezien.

Trigger warning: dit verhaal bevat details over seksueel geweld.

Huisfeestje

In de aanklacht geeft de vrouw aan dat ze een seksuele relatie had met de zanger totdat hij op die bewuste dag in 2016 ineens veranderde in een "woeste verkrachter". Op een huisfeestje zou hij haar mee naar boven hebben genomen, naar haar idee om consensuele seks te hebben.

Trey zou toen echter meerdere malen hebben aangedrongen op anale seks, terwijl de vrouw keer op keer aangaf dat niet te willen. Vervolgens zou hij haar op de grond hebben geduwd en haar anaal hebben verkracht. Terwijl ze tegenstribbelde zou er nog iemand de kamer binnengekomen zijn, maar die persoon vertrok snel weer.

Ziekenhuis

Na de verkrachting zou de vrouw snel haar kleren hebben aangetrokken en een Uber hebben gebeld. De chauffeur zou gemerkt hebben dat de vrouw niet oké was en bracht haar naar het ziekenhuis, waar de politie werd ingeschakeld en een onderzoek naar seksueel geweld werd gedaan. Uit het medisch onderzoek zou zijn gebleken dat ze anale verwondingen had.

De vrouw geeft aan dat ze Treys naam niet bij de politie durfde te noemen, omdat ze "in shock was en vreesde voor haar leven."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ontkend

Woordvoerders van Trey Songz hebben gereageerd met een verklaring waarin ze de zaak ontkennen. Ze beweren dat de advocaat van de vrouw, Ariel Mitchell, wordt beschuldigd van het omkopen van vrouwen om de zanger vals te beschuldigen. "Het is niet moeilijk om te zien wat er gaande is, het is een schande voor echte slachtoffers van seksueel geweld."

'Poging om het zwijgen op te leggen'

Advocaat Mitchell, die ook twee andere vrouwen verdedigt die Trey Songz aanklagen wegens seksueel geweld, ontkent die beschuldigingen. "Dit is niet meer dan gepest en een poging om de vele slachtoffers die door de aangeklaagde zijn aangevallen het zwijgen op te leggen. Ik zal hiervan worden vrijgesproken net zoals ik dat werd toen deze beschuldiging eerder werd gemaakt door Songz' vorige advocaat."

Verder zegt ze tegen TMZ: "Elke dag stappen er slachtoffers naar voren. Weet dat je niet alleen bent, dit gedrag is onacceptabel. We laten ons niet afschrikken door pesterijen of intimidatie en strijden door voor gerechtigheid voor de slachtoffers van seksueel geweld door Trey Songz."

Dylan Gonzalez

Vorige maand beschuldigde voormalig basketbalster Dylan Gonzalez de zanger ook al van verkrachting. Dat deed ze via een post op Instagram, waarin ze onder meer schreef dat de zanger haar in een hotel in Las Vegas verkrachtte.

Meerdere verhalen

Trey Songz is daarnaast in de afgelopen twee jaar meerdere keren betrokken geweest bij verhalen over seksueel misbruik. Zo meldden Amerikaanse media in november dat hij betrokken is bij een politieonderzoek naar een aanranding in een hotel in Las Vegas. Ook beschuldigde een vrouw de zanger in januari 2020 van aanranding in een club in Miami.

Hulp bij seksueel misbruik

Ben jij slachtoffer van seksueel misbruik of seksuele uitbuiting en heb je hulp nodig?

Centrum Seksueel Geweld biedt professionele hulp aan iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt. Ook kun je terecht bij Slachtofferhulp. Zij kunnen je emotionele ondersteuning bieden of helpen bij het doen van aangifte. Ook vind je hier een community waar je met lotgenoten kunt praten.

Ster advertentie
Ster advertentie