Sport

PSG straft Messi: twee weken geschorst voor ongeoorloofde reis naar Saoedi-Arabië

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. PSG straft Messi: twee weken geschorst voor ongeoorloofde reis naar Saoedi-Arabië

Lionel Messi mag de komende twee weken niet meer op het veld te verschijnen bij Paris Saint-Germain. De Frans club wordt gestraft omdat hij ongeoorloofd naar Saoedi-Arabië is afgereisd, zo meldt het Franse sportblad L'Équipe.

Vrije dag ingetrokken

De spelers van PSG zouden afgelopen maandag een dag vrij krijgen, maar die werd ingetrokken na de thuisnederlaag tegen FC Lorient (1-3). Messi mocht daarom niet op vakantie gaan, maar werd maandag alsnog gespot in Saoedi-Arabië tijdens een familietrip. Mogelijk heeft hij besloten om niet te gaan trainen, omdat hij de reis al twee keer zou hebben afgezegd.

Dure beslissing

Die beslissing is Messi nu duur komen te staan, want de schorsing houdt in dat hij twee weken geen salaris ontvangt. Daarnaast mist hij zondag de uitwedstrijd tegen Troyes en de thuiswedstrijd tegen Ajaccio op zaterdag 13 mei. Het gemis van Messi komt ook slecht uit voor PSG aangezien de club uit Parijs slechts een kleine voorsprong van vijf punten heeft op Olympique Marseille. PSG heeft nog vijf wedstrijden te gaan om kampioen te worden in de Lique 1.

Terugkeer naar Barça

Het is nog onduidelijk of Messi zijn contract gaat verlengen bij PSG. De 35-jarige Argentijn wordt al een tijdje gelinkt aan een terugkeer naar FC Barcelona, waar hij uitgroeide tot de sterspeler die hij vandaag de dag is. Volgens Rafa Yuste, vicevoorzitter van FC Barcelona, is er zelfs al contact geweest met Messi's management over de terugkeer. "We hebben al contact met zijn management gehad. Messi houdt van deze club en van deze stad. We hopen dat we er samen uit kunnen komen, zodat hij nog een hoofdstuk aan zijn verhaal bij ons kan toevoegen."

Ster advertentie
Ster advertentie