Sport

Schorsing van Lukaku na reactie op racistische uitingen van Juventus-fans ingetrokken

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Schorsing van Lukaku na reactie op racistische uitingen van Juventus-fans ingetrokken

De schorsing van Romelu Lukaku in het Italiaanse bekertoernooi is opgeheven. De Belgische spits van Internazionale kreeg op 5 april twee keer geel tijdens een wedstrijd tegen Juventus, omdat hij na een doelpunt provocerend zou hebben gejuicht richting Juventus-fans.

Apengeluiden

Tijdens het duel maakte Lukaku in blessuretijd de gelijkmaker met een strafschop. Na de goal legde hij zijn vinger op zijn lippen en riep hij iets richting de Juve-supporters die onder andere apengeluiden maakten. De scheidsrechter vond dit ongepast en besloot Lukaku voor de tweede keer geel te geven, waardoor hij het veld af moest.

Inter-trainer Simone Inzaghi was het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter om Lukaku tweemaal geel te geven en diende dan ook een klacht in. Dat heeft klaarblijkelijk gewerkt, want de Belgische international mag woensdag tijdens de halve finale van de Coppa Italia gewoon tegen Juventus spelen.

Stadionverboden

171 Juve-supporters die zich racistisch uitlieten tijdens het duel hebben minder geluk en krijgen van de politie in Turijn een stadionverbod. Het is nog onbekend hoe lang de stadionverboden zullen duren. Eerder kreeg Juventus zelf ook al een straf opgelegd. De club uit Turijn moest gisteren tijdens de wedstrijd tegen Napoli het deel van het thuisstadion waar de racistische uitingen gedaan werden, gesloten houden. Juventus ging echter met succes in beroep tegen de straf.

Ster advertentie
Ster advertentie