Sport

Chelsea FC haalt in statement fel uit naar racistische 'idioot' op tribune

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Chelsea FC haalt in statement fel uit naar racistische 'idioot' op tribune

In een statement haalt Chelsea FC fel uit naar een supporter die afgelopen zondag een racistisch gebaar maakte richting Heung-Min Son tijdens de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur. De Britse club noemt het gedrag van zulke 'idioten' weerzinwekkend en zegt dat het niet thuishoort binnen de Chelsea-community.

Spleetogen

Son nam in de tweede helft van de wedstrijd een corner tijdens de uitwedstrijd tegen Chelsea FC. Net voordat de Zuid-Koreaan de corner nam, maakte een supporter een spleetoog-gebaar. Het duurde niet lang voordat beelden van de toeschouwer hun weg vonden naar sociale media, waar fel gereageerd wordt op de racistische uiting.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Strenge sancties"

Gisteren sprak ook Chelsea zich uit tegen het discriminerende gedrag van de supporter. "Chelsea FC heeft consequent haar zero tolerance-positie ten aanzien van discriminerend gedrag duidelijk gemaakt", aldus de club in het statement. "Toch zijn er nog steeds zulke idioten die zich aan deze club hechten als zogenaamde 'fans', wat voor Chelsea FC, onze coaches, spelers, staf en onze ware aanhangers zeer beschamend is."

De club zegt het incident te gaan onderzoeken en de man "strenge sancties" op te leggen indien hij gevonden wordt.

Genoeg is Genoeg

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg. Alle verhalen over deze thema’s lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie