Sport

Juventus bestraft voor racisme van supporters bij goal van Lukaku

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Juventus bestraft voor racisme van supporters bij goal van Lukaku

Juventus is bestraft voor de racistische uitingen van fans in de richting van Romelu Lukaku tijdens de bekerwedstrijd van woensdagavond tegen Internazionale. De Italiaanse club mag in de thuiswedstrijd tegen Napoli op 23 april in een deel van het stadion geen supporters toelaten.

Apengeluiden

Vanaf het deel van het stadion dat over twee weken gesloten blijft, klonken woensdagavond apengeluiden toen Lukaku een strafschop mocht nemen. De Belgische spits schoot de bal overtuigend binnen en liet tijdens het juichen merken dat hij niet gediend was van de racistische uitlatingen. Daarvoor kreeg de voetballer voor de tweede keer geel en dus een rode kaart waardoor hij van het veld af moest.

Inter-trainer Simone Inzaghi was het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter om Lukaku tweemaal geel te geven en diende dan ook een klacht in. De rode kaart is vooralsnog niet geseponeerd, waardoor 29-jarige Belg geschorst is voor het volgende duel tegen Juve, dat op 26 april gespeeld wordt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ongenoegen

Lukaku's manager, Michael Yormak, sprak in een statement zijn ongenoegen uit over de rode kaart. "Hij werd blootgesteld aan vijandig en misselijkmakend racisme", aldus Yormak. "Romelu vierde de goal zoals hij dat altijd doet. Hij verdient een excuus van Juventus en ik verwacht van de competitie dat ze het gedrag van deze groep Juventus-fans veroordelen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie