Sport

Coach Christophe Galtier bevestigt vertrek Messi bij Paris Saint-Germain

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Coach Christophe Galtier bevestigt vertrek Messi bij Paris Saint-Germain

Het is officieel: Lionel Messi vertrekt na dit seizoen definitief bij Paris Saint-Germain. De sterspeler vertrekt transfervrij bij de club, zo bevestigt PSG-coach Christophe Galtier vandaag op een persconferentie.

Geruchten over vertrek

Geruchten over het vertrek van Messi deden al een tijdje de ronde. De 35-jarige Argentijn werd meermaals in verband gebracht met een terugkeer naar zijn oude club FC Barcelona. Ook zou er een aanbod op tafel liggen van een club uit Saoedi-Arabië. Messi zou daar ongeveer 360 miljoen euro per jaar gaan verdienen. Zelf heeft hij nog niet bekendgemaakt waar hij zijn voetbalcarrière gaat voortzetten.

'Belangrijk onderdeel'

Messi speelt aanstaande zaterdag zijn laatste competitiewedstrijd tegen Clermont. "Hij is dit jaar een belangrijk onderdeel van het team geweest. Al die commentaren zijn wat mij betreft niet op zijn plaats. Hij is er altijd geweest voor de club. Het was een eer om met hem te werken en de beste speler in de geschiedenis te mogen coachen. Dit wordt zijn laatste wedstrijd in het Parc de Princes. Ik hoop dat hij een warm afscheid krijgt", aldus Galtier.

Kritiek

De afgelopen maanden kreeg Messi een hoop kritiek te verduren van PSG-supporters. Zo braken er protesten uit toen bekend werd dat hij in april door PSG geschorst was voor een ongeoorloofde trip naar Saoedi-Arabië. Ook eerder dit jaar werd de voetballer meermaals uitgefloten tijdens competitiewedstrijden, omdat hij zich niet maximaal zou inzetten voor PSG, terwijl hij dat wel zou doen voor Argentinië.

Ster advertentie
Ster advertentie