Sport

Voetballer Marega krijgt geel na reactie op racisme en loopt van veld

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Voetballer Marega krijgt geel na reactie op racisme en loopt van veld

De spits van de Portugese club Porto, Moussa Marega, werd afgelopen zondag racistisch bejegend door fans van de club Vitoria Guimaraes. Toen hij reageerde kreeg hij een gele kaart en wilde hij het veld verlaten, maar zijn teamgenoten hielden hem tegen. Via social media reageert de voetballer fel op ‘die idioten’ en de scheidsrechter van de wedstrijd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gele kaart

De hele wedstrijd was het al raak en kreeg Marega allerlei racistische geluiden en spreekkoren naar zijn hoofd. De spits wist te scoren en als reactie op het racisme stak hij zijn middelvinger op waarop de toeschouwers met stoeltjes begonnen te gooien. Marega wilde er een grapje van maken en zette een stoeltje op zijn hoofd. De scheidsrechter kon dit niet waarderen en gaf de voetballer een gele kaart, dat was de druppel om het veld te verlaten.

Tegengehouden door ploeggenoten

Toen Marega er genoeg van had en het veld wilde verlaten gebeurde er iets heel aparts. In plaats van het ondersteunen van hun teamgenoot en samen met hem het veld te verlaten, hielden zijn teamgenoten de Spits tegen. Van alle kanten werd er aan hem getrokken om hem over te halen door te spelen. Na heel wat duw en getrek heeft de voetballer toch het veld verlaten.

“Ik wil graag dit zeggen… “

Als reactie op het voorval reageert Marega fel via Instagram: “Ik wil graag dit zeggen tegen die idioten die naar het stadion komen om racistische dingen te zeggen: fuck you! En ook 'bedankt' voor de scheidsrechter die me niet verdedigde en me een gele kaart gaf voor het verdedigen van mijn huidskleur. Ik hoop je nooit meer op een voetbalveld terug te zien. Je bent een schande!”

Ster advertentie
Ster advertentie