Up 2 Date

Strengere maatregelen om racisme aan te pakken in voetbalstadions

  1. Newschevron right
  2. Strengere maatregelen om racisme aan te pakken in voetbalstadions

Er komen meer camera's in voetbalstadions die het makkelijker moeten maken om supporters die zich misdragen te herkennen. Op deze manier hoopt het kabinet racisme in voetbalstadions aan te pakken. Ook de KNVB gaat maatregelen treffen en langere stadionverboden opleggen. Dat meldt de NOS.

Strengere maatregelen

Het kabinet en de KNVB gaan vanmiddag met elkaar in gesprek. De NOS verwacht dat de extra camera's en langere stadionverboden de maatregelen zijn die getroffen gaan worden naar aanleiding van het gesprek. De camera's die geplaatst zullen worden, zijn slimme camera's die bijvoorbeeld mensen kunnen volgen of herkennen. De KNVB zal de maximale duur van een stadionverbod verhogen van 5 naar 10 jaar.

aanpak

De aanleiding voor de strengere aanpak is wat er vorige week gebeurde in de wedstrijd van FC Den Bosch tegen Excelsior. Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira werd toen uitgescholden door het publiek van Den Bosch. Hij kreeg racistische opmerkingen als 'kankerzwarte' en 'kankerkatoenplukker' naar zijn hoofd. Het incident leidde tot een flinke ophef.

Ster advertentie
Ster advertentie