Sport

Gevecht tussen Floyd Mayweather en YouTuber Logan Paul gaat alsnog door

foto: Twitter: Mayweather Promotions
  1. Newschevron right
  2. Gevecht tussen Floyd Mayweather en YouTuber Logan Paul gaat alsnog door

Het gevecht tussen Floyd Mayweather en YouTuber Logan Paul gaat toch nog door. De twee zouden op 20 februari al tegen elkaar vechten, maar dat ging niet door vanwege de coronacrisis. Inmiddels is een nieuwe datum bekend, namelijk 6 juni.

Laatste gevecht Mayweather in 2018

Het laatste gevecht van Mayweather dateert uit december 2018, toen hij het in een zogeheten demonstratiewedstrijd opnam tegen de Japanse kickbokser Tenshin Nasukawa. Die won Mayweather met gemak. Zijn laatste professionele gevecht was in 2017 tegen Conor McGregor, die hij versloeg met een technische knock-out. Mayweather is na vijftig wedstrijden nog altijd ongeslagen.

Weinig ervaring

De 26-jarige Logan Paul heeft daarentegen amper ervaring als bokser. De YouTuber, die 22 miljoen abonnees heeft, bokste nog meer één keer een professionele wedstrijd in 2019. Die verloor hij van zijn mede-YouTuber KSI. Het gevecht tussen Logan Paul en Floyd Mayweather is een demonstratiewedstrijd en moet zo'n 80 miljoen dollar aan inkomsten genereren.

Ook Logans jongere broer Jake is naast YouTube bezig met een bokscarrière. Jake vocht tot nu toe drie professionele wedstrijden en won die allemaal met een knock-out.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bekvechten al een tijdje begonnen

Logan heeft in ieder geval veel zelfvertrouwen. In november 2020 vertelde hij in een interview met TMZ: "Als ik in een straatgevecht terecht zou komen met Floyd, dan zou ik 'm afmaken. Geen twijfel mogelijk. De enige plek waar ik denk dat Floyd veilig is, is natuurlijk de boksring. Maar eerlijk gezegd, maakt dat me geen f*ck uit. Ik zou altijd tegen Floyd vechten. Waar en wanneer dan ook."

Mayweather was not impressed door Logans woorden en reageerde vervolgens op Twitter: "Deze YouTube-meisjes kunnen beter wat Barbie-poppen vinden om mee te spelen want ik ben niet degene voor kinderspelletjes. Drie jaar geleden zei een UFC-vechter (Conor McrGregor, red.) mijn naam en toen moest ik die b*tch een muilkorf omdoen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie