Sport

Memphis Depay: "Geef elkaar een beetje respect en ben er voor elkaar"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Memphis Depay: "Geef elkaar een beetje respect en ben er voor elkaar"

Memphis Depay speelde gisteren een belangrijke rol voor Oranje in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland. Depay maakte in de wedstrijd, die eindigde in een 4-0 winst voor het Nederlands elftal, twee doelpunten en gaf daarnaast twee assists. Na afloop van de wedstrijd vertelde de aanvaller het jammer te vinden dat hij net geen hattrick had gemaakt:

"Ik had die derde treffer ook kunnen maken. Maar ik bewaar ‘m wel voor de volgende keer."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eenheid

"Wat betreft statistieken was dit misschien wel mijn beste interland ooit voor het Nederlands elftal", vertelt de voetballer van Olympique Lyon, die zegt in het Nederlands elftal op zijn best te spelen. Dat komt volgens hem niet alleen doordat hij veel vrijheid krijgt, maar ook door zijn teamgenoten. "We doen het samen en ik kan alleen maar zo voetballen omdat we een team zijn.” Depay legt uit dat het team een eenheid vormt.

"Het is zo lekker om in deze ploeg te spelen. Het begint al als we maandag verzamelen. We hebben elkaar dan zoveel te vertellen. Daarna gaan we samen trainen en blijven in het trainingskamp maar met elkaar praten. We vormen een eenheid en dat zie je terug op het veld. Kijk maar eens hoe Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum mij aanspelen. Dan is het lekker voetballen, hoor.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Voorbeeld

Volgens Depay is het team dan ook een soort voorbeeld voor de rest van de samenleving: "We doen het samen. Vlak voordat we verzamelden, hoorden we over het vreselijke nieuws in Utrecht. Dan ben je even stil, maar je moet ook weer verder.” De voetballer, die zelf niet gestemd heeft voor de Provinciale Staten en Waterschappen, vindt dat we wel wat liever tegen elkaar kunnen zijn.

"We moeten het met elkaar doen. Geef elkaar een beetje respect en ben er voor elkaar. Zoals wij bij het Nederlands elftal met elkaar doen. We hebben een voorbeeldfunctie en zijn ons daarvan bewust. Ik denk dat we het goede voorbeeld geven.”

Ster advertentie
Ster advertentie