Naar homepage
Sport

Curaçao door naar tweede ronde in WK-kwalificatie

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Curaçao door naar tweede ronde in WK-kwalificatie

De droom van het Curaçaose voetbalelftal om deel te nemen aan het WK in Qatar komt steeds dichterbij. In de nacht van dinsdag op woensdag speelde Curaçao gelijk tegen Guatemala, wat goed genoeg was om door te mogen naar de tweede ronde van de WK-kwalificatie.

Tweede ronde tegen Panama

Het elftal van interim-bondscoach Patrick Kluivert kwam als winnaar uit de bus in groep C van de eerste ronde, maar heeft nog wel even te gaan voordat het zich plaatst voor het WK. In de volgende ronde staat Curaçao tweemaal tegenover Panama. Als het team wint, komt het in de derde ronde in een poule terecht met de sterkste elftallen uit Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied, namelijk: Mexico, Costa Rica, Honduras, Jamaica en de Verenigde Staten. De teams die een plekje weten te bemachtigen in de top drie plaatsten zich automatisch voor het WK, terwijl de nummer vier een play-off speelt tegen een land uit Zuid-Amerika, Azië of Oceanië.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nooit eerder geplaatst voor WK

Het Curaçaose elftal ontstond in 2011 na de ontbinding van de Nederlandse Antillen. Sindsdien doet het land mee aan kwalificatiewedstrijden voor het WK, maar wist het zich nooit te plaatsen voor het wereldkampioenschap. In de afgelopen jaren kozen steeds meer Curaçaose profs die in Nederland geboren zijn ervoor om zich bij het elftal te voegen.

Ster advertentie
Ster advertentie