Sport

Nederland speelt op het nippertje gelijk tegen Schotland in matige wedstrijd

1. Newschevron right
  2. Nederland speelt op het nippertje gelijk tegen Schotland in matige wedstrijd

Het Nederlands elftal weet nog niet te verrassen in de voorbereiding op het EK. Oranje speelde op het nippertje gelijk tegen Schotland dankzij een doelpunt van Memphis Depay, waarmee de eindstand uitkwam op 2-2.

Moeite met creëren van kansen

Vooral in het begin van de matige oefenwedstrijd leek Nederland moeite te hebben met het creëren van kansen, maar ook qua verdediging liep het niet lekker. Schotland maakte na tien minuten al de 0-1 door een treffer van Jack Hendry, die met gemak langs de verdediging van Oranje kwam. De gelijkmaker volgde in de 17e minuut toen Wijnaldum Depay een voorzet gaf, waarna hij doeltreffend uithaalde. Gedurende de eerste helft gebeurde er vervolgens vrij weinig.

Weinig spannende tweede helft

Ook tijdens de tweede helft gebeurde er weinig spannends en slaagde Oranje er nauwelijks in om voorbij de verdediging van de Schotten te komen. Verdedigend liet Nederland het ook afweten door veel ruimte tussen spelers te laten vallen. Niet geheel verrassend volgde in de 63e minuut dan ook de tweede goal van Nisbet. Even leek het erop dat Nederland het oefenduel ging verliezen, totdat Depay in de 89e minuut door middel van een vrije trap ervoor zorgde dat Oranje weer op gelijke hoogte kwam als Schotland.