Sport

Voetbalclub LASK Linz krijgt flinke puntenstraf wegens schenden coronaregels

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Voetbalclub LASK Linz krijgt flinke puntenstraf wegens schenden coronaregels

De Oostenrijkse voetbalclub LASK Linz is flink gestraft voor het niet naleven van de coronaregels tijdens een training. De koploper van de competitie krijgt zes punten in mindering waardoor ze nu tweede staan. Ook moeten ze een geldboete van €75.000 euro betalen. De club heeft al aangekondigd in beroep te zullen gaan.

Strikte coronavoorwaarden

De Oostenrijkse voetbalbond vond dat spelers en trainers zich niet aan de strikte coronavoorwaarden hadden gehouden bij het hervatten van de trainingen. Ze moesten in kleine groepen met voldoende afstand trainen, maar uit videobeelden bleek dat Linz dat niet deed. Daarom startte de voetbalbond een onderzoek.

Tweede plaats

LASK Linz probeerde zich te verdedigen door te zeggen dat alle spelers meerdere keren negatief waren getest op corona. Daardoor leek het ze veilig om op die manier te trainen. Dat komt ze nu duur te staan. Door de zes punten in mindering zakt Linz naar de tweede plaats. Salzburg staat nu eerste met drie punten voorsprong op LASK Linz. De Oostenrijkse competitie wordt vrijdag hervat.

Europese tegenstander

LASK Linz is geen onbekende club in Nederland. Het afgelopen Europese seizoen schakelden ze AZ uit in de Europa League. Ook veroverden ze eerder in de poulefase al vier punten tegen PSV.

Ster advertentie
Ster advertentie