Sport

Lewandowski maakt wellicht nog steeds kans op Gouden Bal

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Lewandowski maakt wellicht nog steeds kans op Gouden Bal

Lionel Messi mocht maandag voor de zevende keer de Ballon d'Or in ontvangst nemen, nadat het Franse voetbalblad France Football hem verkoos tot beste voetballer ter wereld. Tot de teleurstelling van velen moest Bayern München-speler Robert Lewandowski genoegen nemen met de tweede plaats en de gloednieuwe prijs voor Spits van het Jaar. Echter, de Poolse sterspeler maakt wellicht nog steeds kans op een Gouden Bal, namelijk die van 2020.

Had vorig jaar moeten winnen

Lewandowksi won in het vorige voetbaljaar vrijwel elke denkbare prijs en had in 2020 ook de Gouden Bal moeten winnen. Door de pandemie vond France Football het echter ongepast om de felbegeerde prijs aan hem uit te reiken in een jaar dat werd verstoord door corona. Aangezien de Poolse spits ook tijdens dit voetbaljaar buitengewoon goed presteerde op het veld en met 41 goals het doelpuntenrecord van de Bundesliga verbrak, hadden velen verwacht dat hij dit jaar de Gouden Bal zou ontvangen, maar niets bleek minder waar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Jij had de trofee vorig jaar verdiend"

De speech van Lionel Messi tijdens de uitreiking zette de organisatie echter aan het denken en misschien maakt Lewandowski toch nog kans op de prestigieuze prijs. "Jij had de trofee vorig jaar verdiend. Ik hoop dat France Football hem alsnog aan jou uitreikt. Dat verdien je", zei Messi toen hij de Ballon d'Or in ontvangst nam. Voetbalfans wereldwijd waren het eens met de Argentijnse voetballer, waarna de hoofdredacteur van France Football, Pascal Fèrre, besloot met een reactie te komen. "Wat Messi zei was aardig en slim. We kunnen erover nadenken. Tegelijkertijd moeten we ook de geschiedenis van de Ballon d'Or respecteren, die gebaseerd is op verkiezingen", aldus Fèrre tegenover het Duitse medium Watson.

"Bedankt voor jullie support"

Ondanks dat Lewandowski niet naar huis ging met de hoofdprijs, is hij alsnog blij om tot Spits van het Jaar te zijn verkozen. Hij feliciteerde alle winnaars en bedankte iedereen die hem heeft gesteund. "Ik won de Spits van het Jaar-award en geen enkele speler kan een individuele prijs winnen zonder de steun van het sterkste team en trouwe fans. Bedankt voor jullie support!"

Ster advertentie
Ster advertentie