Sport

Inspirerende Beatrice heeft geen armen en benen, maar won goud in Rio

  1. Newschevron right
  2. Inspirerende Beatrice heeft geen armen en benen, maar won goud in Rio

De Italiaanse Beatrice Vio is nog maar twintig jaar, maar heeft nu al hele mooie titels behaald. Ze werd vorig jaar paralympisch kampioen schermen in Rio de Janeiro. En dat is een hele bijzondere prestatie, gezien het feit dat haar armen en benen geamputeerd werden op haar elfde. Vorige maand won ze daarom een Laureus Award, een soort Oscar van de sportwereld. Gisteren schoof ze bij RTL Late Night aan om haar inspirerende verhaal te vertellen.

Doorzetter

Beatrice droomde er als kind al van om olympisch kampioen schermen te worden. Toen ze elf was kreeg ze een hersenvliesontsteking. Ze behoorde tot de 3% die deze heftige ontsteking overleeft, maar daarvoor moesten wel haar armen en benen geamputeerd worden. Toch liet ze zich niet tegenhouden. Ze vocht terug en trainde keihard om uiteindelijk op de paralympische spelen alsnog kampioen schermen te worden.

"Shit happens, maar je moet gewoon door blijven gaan om je dromen waar te maken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

onmogelijk

Beatrice mocht door haar bijzondere prestatie zelfs langskomen in het Witte Huis bij de toenmalige president Obama. Natuurlijk wilde ze niets liever dan een selfie met hem te maken. Toen Obama tegen haar zei dat dat onmogelijk was, had ze maar één reactie: "Sorry president Obama, maar het woord 'onmogelijk' ken ik niet".

Ster advertentie
Ster advertentie