Sport

Kenneth Vermeer ruilt Feyenoord in voor Los Angeles FC

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kenneth Vermeer ruilt Feyenoord in voor Los Angeles FC

De keeper van Feyenoord, Kenneth Vermeer, vertrekt per direct richting Amerika als keeper van Los Angeles FC. Zijn contract liep nog tot het eind van de zomer, maar door de transfer per direct plaats te laten vinden, verdient de Rotterdamse club nog wat aan de deal. Feyenoord gaat verder met Justin Bijlow in het goal en Nick Marsman als tweede keeper.

Vermeer is enthousiast

Toen de club interesse toonde in de 34-jarige keeper was Vermeer gelijk enthousiast. Hij gaat vaak op vakantie in de regio en gaf bij Feyenoord aan de kans te willen grijpen. Hij zegt alles te hebben meegemaakt in Europa: zes landstitels, twee KNVB-bekers, drie keer de Johan Cruijff Schaal en twee keer Europees kampioen met Oranje onder de 21. In de afgelopen 5 jaar heeft Vermeer 133 wedstrijden in het goal gestaan voor de Rotterdamse club. Eerder speelde hij voor Ajax, Club Brugge en Willem II.

Los Angeles FC

De club uit Los Angeles is een hele jonge club. De club werd opgericht in 2014 en neemt sinds 2018 deel aan de hoogste competitie in Amerika, de Major League Soccer (MLS). Het eerste jaar in de competitie eindigde de club op de vijfde plek en vorig jaar op de eerste plek van het reguliere seizoen. In de play-offs verloren zij in de halve finale van de Seattle Sounders FC. De Mexicaan Carlos Vela steelt de show in het team, in 2019 scoorde hij maar liefst 34 keer.

Ster advertentie
Ster advertentie