Sport

Grote crisis binnen FC Barcelona

foto: Unsplash/Edgar Chaparro
  1. Newschevron right
  2. Grote crisis binnen FC Barcelona

Er heerst een grote crisis binnen het bestuur van FC Barcelona. Vorige week stapten er maar liefst zes directeuren op en nog altijd is het onrustig binnen de club. Zodoende heeft de Spaanse voetbalclub de Paasdagen dan ook benut om weer rust binnen het bestuur en de directie terug te brengen.

Nieuwe gezichten

De Catalanen hebben Javier Bordas aangesteld om zich bezig te houden met zaken rond het eerste elftal. De club, waar onder andere Lionel Messi en Frenkie de Jong voor spelen, heeft drie nieuwe vicevoorzitters benoemd en drie andere functies ingevuld. "Javier Bordas zal als manager verantwoordelijk zijn voor het eerste elftal van de voetbaltak, Xavier Vilajoana neemt Barcelona B, de jeugdelftallen en het vrouwenvoetbal in zijn pakket", luidt een statement.

Beschuldigingen van corruptie

Een van de opgestapte bestuurders beschuldigt FC Barcelona van corruptie. De oud-bestuurder heeft geklaagd over een partnerbedrijf van Barcelona. Dat bedrijf houdt bij wat er op de sociale media over Barcelona verschijnt. Volgens hem zou de club daar 1 miljoen euro voor hebben betaald, terwijl de kosten slechts 100.000 euro zouden zijn. "Iemand heeft dus met het geld zitten sjoemelen", zei de vicevoorzitter op de Catalaanse radio. De club weerspreekt die claims en onderneemt momenteel juridische stappen. "Hij heeft daarmee ons imago serieus beschadigd", aldus Barcelona.

Ster advertentie
Ster advertentie