Naar homepage
Sport

Khabib Nurmagomedov zegt sorry en eist respect voor religie, familie en land van herkomst

  1. Newschevron right
  2. Khabib Nurmagomedov zegt sorry en eist respect voor religie, familie en land van herkomst

UFC-kampioen Khabib Nurmagomedov heeft tijdens een persconferentie zijn excuses aangeboden aan de UFC en Vegas voor de chaos die is ontstaan na zijn wedstrijd tegen Conor McGregor. Hij begrijpt echter niet waarom men nog praat over dat hij iemand buiten de ring heeft aangevallen. Daar zegt hij meerdere redenen voor te hebben, die juist de aandacht zouden moeten krijgen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Religie, land, vader

"Ik ben uit de kooi gesprongen, maar waarom praten mensen daar over na?" zegt Khabib Nurmagomedov. "Ze zouden zich zorgen moeten maken om het feit dat iemand iets slechts zegt over mijn religie, over mijn land van herkomst en over mijn vader. Hij kwam naar Brooklyn en maakte en bus kapot en vermoordde daar bijna een paar mensen. Maak je daar zorgen om, in plaats van om dit soort shit. Ik begrijp niet dat mensen het nog steeds hebben over dat ik uit de kooi sprong."

Sorry Vegas

"Ik wil mijn excuses aanbieden een de sportbond en ook sorry tegen Vegas. Dit was niet mijn beste kant, maar ik ben ook maar een mens." zegt Khabib Nurmagomedov. Hij had het ook over een gebrek aan respect voor elkaar: "Ik denk dat de media MMA heeft veranderd. Dit is een respectvolle sport waar slecht over elkaar praten niet thuishoort. Dat is respect. Ik zei al eerder dat ik deze sport wilde veranderen. Ik wil niet dat men slecht praat over vaders, de religie of de land van herkomst van zijn tegenstander. Daar kan je het niet over hebben en dat is voor mij heel belangrijk."

Aftikkers

"Mijn vader heeft mij geleerd om altijd respectvol te zijn", zegt Khabib verderop in de persconferentie. "Iedereen van mijn oude team hier in Californië weet wie ik ben. Ik heb van tevoren al gezegd dat hij (Conor McGregor) en zijn team een aftikmachines zijn. Als je hem op de juiste manier aanpakt gaat hij aftikken. Dat is precies gebeurd. Ze noemen hem een kampioen in twee gewichtsklassen, maar vandaag heeft hij opgegeven," aldus de UFC-kampioen.

Ster advertentie
Ster advertentie