Naar homepage
Sport

Massaal gevecht breekt uit na Khabib vs. McGregor

  1. Newschevron right
  2. Massaal gevecht breekt uit na Khabib vs. McGregor

Khabib Nurmagomedov was zondagochtend met afstand de sterkste tijdens UFC 229 in de T-Mobile Arena in Las Vegas. Hij liet Conor McGregor alle hoeken van de ring zien en dat zijn er aardig wat in en octagon. Uiteindelijk moest de Ier opgeven na een klem van de Rus in de vierde ronde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Massale vechtpartij

De kampioensgordel kreeg Khabib Nurmagomedov na de wedstrijd echter niet uitgereikt. Direct na de zege sprong de Rus het publiek in om Dillon Danis uit het McGregor-kamp te slaan. "Ik ben uit de kooi gesprongen, maar waarom praten mensen daar over na?"zegt Khabib Nurmagomedov. "Ze zouden zich zorgen moeten maken om het feit dat iemand iets slechts zegt over mijn religie, over mijn land van herkomst en over mijn vader.

Klappen voor Conor McGregor

Na de actie van Khabib brak een massale gevechtspartij uit in het publiek, maar ook in de octagon ging het mis. McGregor drie flinke stoten van iemand met een rood shirt, mogelijk uit het kamp van Khabib, totdat beveiligers hem weg trokken. Na het gevecht zouden drie mensen zijn opgepakt uit het Nurmagomedov-kamp. Doordat niemand aangifte deed, zijn ze weer vrijgelaten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Walgelijk

Khabib Nurmagomedov en Conor McGregor verlieten het stadion uiteindelijk onder politiebegeleiding. Khabib vroeg nog naar zijn kampioensgordel, maar kreeg van UFC-voorzitter Dana White te horen dat het niet verantwoord was om hem na de massale vechtpartijen nog de gordel te geven in de T-Mobile Arena. "Dan zou het nog meer uit de hand lopen", aldus White. Over de chaos na het gevecht zei hij het volgende: "Ik weet niet wat ik moet zeggen. Dit is walgelijk."

Kwestie van eer

Uren na de wedstrijd heeft Khabib Nurmagomedov een foto op Instagram geplaatst waarin hij zegt dat het (waarschijnlijk dat hij iemand buiten de ring aanviel), een kwestie van eer was. "Dit is zeker niet wat mijn vader mij heeft aangeleerd, maar het was een kwestie van eer."

Ster advertentie
Ster advertentie