Sport

84-jarige man breekt record met marathon op Antarctica

foto: Facebook: Antarctic Ice Marathon
  1. Newschevron right
  2. 84-jarige man breekt record met marathon op Antarctica

De marathon lopen is knap, maar de marathon lopen in temperaturen van -26ºC is nog indrukwekkender. En als je dan ook nog eens 84 jaar oud bent, kun je al helemaal spreken van een geweldige prestatie. Roy Jorgen Svenningsen deed het. Hij liep de Antarctica Marathon in 11 uur en 41 minuten uit. Daarmee is hij de oudste deelnemer die de race ooit heeft uitgelopen.

Zwaar

De 84-jarige Canadees, die binnenkort 85 jaar oud wordt, heeft in zijn leven al meer dan 50 marathons uitgelopen. "Het zwaarste aspect van deze marathon was dat ik de rest moeilijk kon bijhouden", vertelt Svennigen aan Running Magazine. "Dit werd al duidelijk lang voordat ik bij het 20-kilometerpunt was. Ik begon me steeds zwakker te voelen en wist toen niet zeker meer of ik mijn doel wel zou halen. De dokter stelde voor dat ik even moest zitten met een kopje soep, wat ik gedaan heb." Svennigen voelde zich daarna even beter, maar de rest van de race bleef erg zwaar voor hem.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

records

Svennigen is niet de enige die een record heeft verbroken. De Amerikaasne William Hafferty kwam als eerste over de finish en deed dat in de indrukwekkende recordtijd van 3 uur, 34 minuten en 12 seconden.

Ster advertentie
Ster advertentie