Sport

Zwaar vuurwerk afgestoken bij hotel Real Madrid-spelers

foto: Pexels
  1. Newschevron right
  2. Zwaar vuurwerk afgestoken bij hotel Real Madrid-spelers

Ajax neemt het woensdagavond in de Arena op tegen Real Madrid in de Champions League. De Amsterdammers hebben vanavond sowieso een thuisvoordeel, maar mogelijk ook een slaapvoordeel. De kans is groot dat de spelers van de Spaanse voetbalclub vannacht slecht hebben geslapen, want een aantal mensen hebben vannacht namelijk zwaar vuurwerk afgestoken bij het hotel waar de spelers van Real Madrid verbleven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Harde knallen

Bij het Amsterdamse Okura Hotel aan de Jozef Israëlskade klonk het vannacht als een actiefilm. Rond 2:00 uur en 3:30 werd de omgeving volgens AT5 opgeschrikt door een serie keiharde knallen. Blijkbaar waren de knallen zo hard dat er zelfs alarmen van geparkeerde scooters af gingen. Er zijn vier verdachten opgepakt.

Actie geslaagd!

Een van de buurtbewoners vertelde AT5 dat er zeker twintig zware vuurwerkbommen werden afgestoken. Hij zag dat de lichten van hotelkamers aangingen en kan er wel om lachen: "Actie geslaagd! Ik ben wel erg voor Ajax, dus moest er wel om lachen. Dit is anders nooit."

Daders: Nederlands

De F-Side van Ajax heeft een video van het vuurwerk op Twitter geplaatst, maar dat betekent natuurlijk nog niet dat het Ajacieden waren die het zware vuurwerk afstaken. Het lijkt er in ieder geval op dat het geen Spanjaarden zijn, want volgens de politie zijn de opgepakte mensen Nederlanders. Ze kunnen uit privacy-overwegingen niet zeggen of het Ajacieden zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie