Sport

Mannen en vrouwen in hetzelfde team: ophef rondom 'EA FC 24'

foto: EA
  1. Newschevron right
  2. Mannen en vrouwen in hetzelfde team: ophef rondom 'EA FC 24'

Het was al een tijdje bekend, maar nu EA FC 24 via een omweg al te spelen is, ontstaat er veel ophef op social media. Waarom? Omdat je nu met Kylian Mbappé en Sam Kerr in hetzelfde team kunt spelen.

GEMENGDE TEAMS

Eerder dit jaar kondigde EA Sports al aan dat ze het dit jaar anders zouden aanpakken. Voor het eerst in de geschiedenis van Ultimate Team, het populairste spelmodus binnen de game, werden vrouwelijke spelers geïntroduceerd. Hoewel het een mooie ontwikkeling is dat er steeds meer aandacht worden geschonken aan het vrouwenvoetbal, was niet iedereen er blij mee.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"ONREALISTISCH"

De mensen die het er niet mee eens zijn, noemen het "onrealistisch, en onnodig". Hoewel Ultimate Team niet bekend staat om zijn realisme, blijkt dit een standpunt te zijn waar veel gamers achter staan. Ook Nederlandse YouTuber Royalistiq reageerde geïrriteerd: "Omdat we allemaal woke zijn tegenwoordig." Ook de ratings waren een kritiekpunt. Veel mannelijke fans vinden het bijvoorbeeld vreemd dat Sam Kerr, die de Gouden Schoen won in drie verschillende competities heeft gewonnen, dezelfde rating van 91 heeft als Kylian Mbappé.

TEGENGELUID

Gelukkig maakt niet iedereen zich er druk om. "Is het dan wel realistisch dat je een akka 3000 doet met overleden spelers?" vroeg iemand zich af op Instagram. Ook Ronnie Flex heeft zich gemengd in de discussie: "Bro je speelde al met Messi tegen een andere Messi in een Aalborg BK shirt… laat heel die fut hangen en speel een carrière"

foto: Instagram

Ronnie Flex reageert op ophef EA FC 24

Ster advertentie
Ster advertentie