Sport

Ryan Garcia na overwinning: "Elke dag gedronken en gerookt tijdens voorbereiding"

foto: Youtube/Fight Hub TV
  1. Newschevron right
  2. Ryan Garcia na overwinning: "Elke dag gedronken en gerookt tijdens voorbereiding"

Hoewel veel fans zich zorgen maakten om hem wegens zijn gedrag, won topbokser Ryan Garcia gisteravond van Devin Haney. Zijn voorbereiding was volgens hem alles behalve orthodox.

DRINKEN & ROKEN

In de aanloop naar het gevecht onthulde Ryan Garcia namelijk dat hij dagelijks alcohol dronk en rookte, een routine die in schril contrast staat met de gebruikelijke discipline van een topsporter. "Ik heb mijn reputatie op het spel gezet en iedereen dacht dat ik gek was. Maar aan het eind van de dag, wie is er nu gek? Ik wilde dit niet zeggen, maar elke dag heb ik gedronken en ben ik uit geweest. Elke dag heb ik gerookt. Iedereen dacht dat ik aan het trippen was, maar dat waren jullie dus aan het doen", vertelde hij tijdens een persconferentie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

SCHEIDING

Hij onthulde ook gelijk de reden waarom hij zich de afgelopen periode zo apart gedroeg. Op social media, maar ook tijdens persconferenties en tijdens de weging haalde hij de headlines door zijn opvallend gedrag. "Ik was gewoon lol aan het trappen. Ik zit er namelijk doorheen, ik ben door een scheiding gegaan. Er is gewoon veel gebeurd in mijn leven dat me gebroken heeft, dus ik deed gewoon wat ik dacht dat ik nodig had om me goed te voelen", vertelde Garcia. Fans maakten zich namelijk ernstig zorgen om zijn mentale gezondheid.

SHOWMAN

Desondanks bewees Garcia dat hij in staat was om Haney overtuigend te verslaan, waardoor hij critici die twijfelden aan zijn vermogen om te winnen de mond snoerde. Zijn gedrag tijdens officiële evenementen, zoals het drinken van een biertje tijdens de weging, versterkte ook zijn imago als een echte showman en deed denken aan de hoogtijdagen van Conor McGregor.

Ster advertentie
Ster advertentie