Sport

Standbeeld van 'verrader' Zlatan Ibrahimović totaal vernield

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Standbeeld van 'verrader' Zlatan Ibrahimović totaal vernield

Het standbeeld van Zlatan Ibrahimović dat in de Zweedse stad Malmö staat, is in de nacht van zaterdag op zondag totaal vernield. De benen van de goudkleurige Zlatan zijn afgezaagd, waardoor het nu definitief van zijn sokkel is. De afgelopen weken werd het beeld aan alle kanten gesloopt, nadat bekend werd dat de 38-jarige voetballer aandelen heeft gekocht van voetbalclub: Hammarby IF.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Concurrent

De mensen uit Malmö zijn woest op Zlatan, omdat Hammarby IF een grote concurrent is van Malmö FF, de club waar Ibrahimović ooit groot werd. Het standbeeld stond pas sinds oktober in de Zweedse stad en heeft het sindsdien zwaar te verduren gehad. Na het nieuws over de aandelen werd de neus afgezaagd, werd er verf over het beeld heen gegooid en op een gegeven moment stond het zelfs in vuur en vlam. Ook werd het huis van Zlatan beklad met het woord Judas en lag er rotte vis op de stoep van zijn huis in Zweden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verwijderen

Vannacht kwam een definitief einde aan de mishandelingen nadat de benen werden afgezaagd, maar er werd ook met de kleur blauw - de clubkleuren van Malmö - het woord 'verwijderen' geschilderd naast de omgevallen Ibrahimović. Fans van Malmö willen namelijk dat het standbeeld van Zlatan wordt weggehaald.

AC Milan

Zlatan Ibrahimović heeft de aandelen van Hammarby IF gekocht als een soort buitenkansje. Zelf voetbalt hij al jaren niet meer in Zweden. Hij maakte onlangs nog een transfer van de Amerikaanse club Los Angeles Galaxy naar zijn oude liefde AC Milan in Italië en daar werd hij hartelijk ontvangen. Hij maakte zelfs al zijn eerste doelpunt.

Ster advertentie
Ster advertentie